View Full Version : spletna trgovina
Pozdravljeni!
Imam par vprašanj glede postavitve spletne trgovine in vsega kar paše zraven. Ima kdo kakšen predlog kako pridet do solidne spletne trgovine (oblikovanje, gostovanje, registracija domene...) s čim manjšimi stroški? Imam bolj malo računalniškega znanja, zato potrbujem nekaj kar bo enostavno tudi potem za urejat. Ima kdo mogoče kakšne izkušnje s programom Birokrat e-shop? In še, kakšen paket gostovanja izbrati za trgovino? Koliko prostora sploh rabi ena spletna trgovina?
Hvala vsem za pomoč!
LP, Maja
Borut Borštnik
11-13-2007, 02:02 PM
Niteo (http://www.niteo.si) je najbrž pravi naslov zate. To je firma štirih ožjih članov MPja.
eMarketing!
11-13-2007, 03:05 PM
Gostovanje in domena sta zadnje pomembna v tvoji situaciji. Najbolj odvisno je seveda sama trgovina, njena zahtevnost in kvaliteta pogojena s ceno ... ali je to €500 ali €5.000.
spletnik
12-04-2007, 07:26 PM
Pozdravljena Maja,
obstaja kar nekaj odprtokodnih rešitev za izdelavo spletne trgovine, ki lahko ponuja vse kar spletna trgovina mora imeti. Takšna rešitev bo po mojem mnenju zate najprimernejša in najcenejša (plačaš samo prilagoditev kode in ne izdelave trgovine).
Upravljanje trgovine je enostavno in zahteva osnovno računalniško znanje.
Gostovanje: za spletno trgovino so pomembni: količina prostora na disku in prenos podatkov na mesec, ustrezna zaščita... Odvisno od količine izdelkov, ampak mislim da okrog 500 Mb bi bilo dovolj...
Moja ponudba:
Izdelava spletne trgovine: 450€
Gostovanje na strežniku (500 Mb): 60€/leto
Registracija domene: 22€/leto (.si)
Če te zanima, me kontaktiraj: info@microsplet.com
Christian Miklavčič
12-04-2007, 09:58 PM
Ejjj. Brez reklamiranja na forumu :P
Aleš Kralj
12-05-2007, 09:38 AM
Halo007 je pa naredil reklamo za NITEO. :D
Je pa super, da je kar tako postavil ceno - brez poznavanja konkretnih zahtev in želja. Včasih so lahko stranke, ki se ne spoznajo na spletne strani, najbolj zahtevne. ;)
Drugače pa pogrešam reference.
ssupadupa
12-05-2007, 01:16 PM
Halo007 je pa naredil reklamo za NITEO. :D
Je pa super, da je kar tako postavil ceno - brez poznavanja konkretnih zahtev in želja. Včasih so lahko stranke, ki se ne spoznajo na spletne strani, najbolj zahtevne. ;)
Drugače pa pogrešam reference.
Verjetno ima reference al nekaj na http://www.microsplet.com :D
Vsaj tako je slutiti iz tega, da je objavil info email ;)
Aleš Kralj
12-05-2007, 02:28 PM
Mogoče je njegova stran edina referenca. Pri spletnih straneh piše le "Izdelava spletnih strani".
ssupadupa
12-05-2007, 04:32 PM
Sem opazil ja ... no ni slaba ne ;) Čeprav brez vsebine :)
spletnik
12-05-2007, 08:17 PM
Torej, moj namen je bil Maji pomagati do poceni spletne trgovine. :coh:
Kar se pa tiče strani microsplet, stran je v izdelavi, vljudno pa vas vabim da po novem letu obiščete stran, ko bo končana. :lol:
Aleš Kralj
12-05-2007, 08:33 PM
Saj verjamem. Samo opozoril sem na hudo pomanjkljivost tvoje strani.
Pozdravljeni!
Hvala vsem za informacije in ponudbe (tudi na zsebnih in mailu). Ja težko se je odločit če nimaš prav preveč znanja, in denarja na pretek. Trenutno sem še v fazi odločanja, iskanja informacij in izobraževanja v tej smeri. Ugotavljam, da je precej nekih programov oz. predlog, v katere samo vstavljaš slikice, tekste itd. in imaš spletno trgovino v parih minutah. Ampak ne verjamem, da se splača. Saj se lepo in enostavno sliši, ampak ne vem kako kvalitetna pa taka spletna stran po mojem ne more bit. Če se motim me popravite.
Spletnik, se ti zdi da je 500Mb res dovolj prostora za trgovino. Namreč vsi mi pravijo, da rabim veliko prostora, ker naj bi slike, ki jih imaš pri izdelkih zavzele veliko prostora. Kaj pa drugi mislite o tem?
LP
Aleš Kralj
12-05-2007, 10:53 PM
To je odvisno od števila izdelkov in slik pri vsakem. Ogromnih slik ne potrebuješ, nekaj pa zavzame tudi sama trgovina in baza. Pravzaprav je velikost zadnja stvar na katero je potrebno misliti (pri ponudbi). Najprej je potrebno vedeti kaj se bo prodajalo, kakšna je vizija trgovca, kakšne ima želje, zahteve,... šele po opravljenem delu se vidi koliko prostora bi vse skupaj zasedlo.
Predloge so sicer OK, ampak sem sam bolj pristaš unikatnosti, oziroma oblikovanja za določenega naročnika z določeno vizijo. Slednje je sicer dražje, ampak vsak dober podjetnik bo tudi svetoval kaj in kako ter nekaj časa tudi brezplačno pomagal pri težavah. Odvisno od pogodbe.
Tako da, če imaš še kakšno vprašanje, vprašaj. Tu, ali pa prek zasebnih sporočil.
Christian Miklavčič
12-06-2007, 12:01 AM
Glede predlog in brezplačnih sistemov za spletne trgovine. Sem se v zadnjem času prepričal, da se da narediti kvalitetno trgovino. URL ti bom posredoval preko ZS-ja, ker ne vem koliko je to že "javno". Samo toliko, da ti bo pomagalo pri izbiri.
sasok
12-08-2007, 05:55 PM
Moj nasvet: naj te ne skrbi toliko tehnična plat projekta. Tehnična izvedba pomeni le kakšnih 10 do 20% investicije in splača se ti zadevo outsourcat, sama pa se raje osredotoči na to kako boš stvari v trgovini prodajala.
IMHO bo en enostaven opensource program magari z default podobo in en poceni hosting paket povsem dovolj za začetek. Potem ko zadeva začne delat pa že vidiš v katero smer je treba razvijati.
|
vBulletin® v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.