Vrhunska ideja, kako naprej?

Zaposlitveni oglasi niso iskanje poslovnega partnerja.
podjetnikkk
Rookie
Prispevkov: 6
Pridružen: 31 Jan 2017, 14:01

Vrhunska ideja, kako naprej?

OdgovorNapisal/-a podjetnikkk » 31 Jan 2017, 14:21

Pozdravljeni,

Na vaš forum se obračam, ker imam manjši, sicer sladek problemček in bi ga rad delil med vas, da pridemo do rešitve.


Imam idejo, vrhunsko idejo z velikim potencialom v panogi z nepremičninami in turizmu. Projekt je sicer plod naključja in kasneje brain storminga in je že napisan nek osnutek, plan, kako bo vse skupaj delovalo.

1. Zanima me kaj potrebujem narediti najprej, da lahko zaščitim idejo oz. zaščito intelektualne lastnine? - potrebujem najprej poslovni načrt?
2. Kje, kako,... se povezati s pravimi ljudmi, torej investitorji, ljudmi, ki bi sodelovali pri projektu full time (gre za velik koncept in bo definitivno zahteval predanost soudeležencev), z ljudmi, ki bi predlagali izboljšave, nove ideje itd. itd., torej z enim stavkom, s kom naj se povežem?

...mogoče obstaja kaka organizacija, zavod, ki je odprt za ljudi, ki iščejo ravno to, kar sem zgoraj opisal...?

3. Zanima me še glede investicije, torej da imam odprt d.o.o., ali lahko na kakršenkoli način pridobim finančna sredstva od investitorjev in jim na letni ravni kot podjetje izplačamo obresti? Dejansko se na to področje ne spoznam in ne vem, ali je to mogoče ali mora biti v tem primeru podjetje d.d.? In še...kako dejansko poteka postopek, ko investitor oz. vlagatelj vloži nek znesek v podjetje in si s tem zagotovi delež v podjetju - česa je nato deležen, kakšna je njegova funkcija? Kaj je torej boljše, pridobiti investitorje in izplačevati obresti ali soudeležence/investitorje znotraj podjetja, torej družabnike?

4. Najbolj pri vsem tem me zanima kako za vraga začeti. Naj povem točno tako kot je...imam vrhunsko idejo, napisano na 2 straneh v wordu, vem da ima projekt ogromen potencial, zagotovljeno rast, to v Sloveniji potrebujemo, niti se ne zavedamo kaj imamo :lol: , moram vedeti kako nadaljevati iz teh 2 strani v wordu, kako naprej, kako zaščititi to, kako z nekom drugim (podjetjem) narediti poslovni načrt, ....

Upam, da ste razbrali kaj točno iščem, v primeru nejasnosti me prosim vprašajte pa razložim. V bistvu se človek mogoče težje izraža, ko niti ne ve kaj točno išče.

Tisti, ki ima izkušnje in se zaveda koga ali kaj iščem in ki točno ve, kaj trenutno potrebujem, naj mi lepo prosim piše v privatno sporočilo, da se spoznamo. Sem mnenja, da je to nek prvi korak, mreženje, delitev informacij, morda sva pa na koncu s to osebo še družabnika, nikoli se ne ve.

Hvala za pomoč že vnaprej, pričakujem odziv na privat sporočilo, za kvalitetne informacije sem seveda pripravljen plačati.


Anže
 

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 552
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Vrhunska ideja, kako naprej?

OdgovorNapisal/-a novinec » 01 Feb 2017, 23:50

Kar precej boš razočaran - ideje se ne da zaščititi. Poslovni načrt ne pomaga. Če ni blazna investicija probaj sam, počasi, z nekom poznanim naprej, drugače nimaš nekih možnosti v današnjem poslovnem svetu.

podjetnikkk
Rookie
Prispevkov: 6
Pridružen: 31 Jan 2017, 14:01

Re: Vrhunska ideja, kako naprej?

OdgovorNapisal/-a podjetnikkk » 02 Feb 2017, 23:38

Najlepša hvala za odgovor!

podjetnikkk
Rookie
Prispevkov: 6
Pridružen: 31 Jan 2017, 14:01

Re: Vrhunska ideja, kako naprej?

OdgovorNapisal/-a podjetnikkk » 16 Feb 2017, 22:28

Pozdravljeni,

Še enkrat se javljam v tej temi. Prišel sem do sklepa oz. ugotovitve glede profila človeka katerega iščem za sodelovanje.

Iščem osebo, ki ima izkušnje pri trgovanju z nepremičninami, osebo, ki ima znanje na področju investiranja, osebo, katera si želi biti del start upa in osebo, katera sledi svojim sanjam.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost