poslovni prostor-problem

Zakoni, predpisi, pogodbe, pravni spori, registracija blagovne znamke, intelektualna lastnina, patenti.
anakalia
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 28 Avg 2017, 11:16

poslovni prostor-problem

OdgovorNapisal/-a anakalia » 28 Avg 2017, 11:37

Pozdravljeni,
Prosila bi za pomoč. Imam redno zaposlitev ampak bi rada odprla popoldanski s.p. V sklopu s.p.-ja bi izvajala energetske terapije.
Z znanko sve se dogovarjale, da bi mi ona nudila prostor za izvajanje terapij. Znanka je samozaposlena. Ima s.p. frizersko-lepotni salon, prostore ima v najemu v eni zgradbi od ženske iz istega mesta. Ima poseben prostor z masažno mizo, v kateri opravlja le dve storitvi in to le enkrat na teden maksimalno. Ona je pripravljena ta prostor meni nuditi za izvajanje terapij. Danes sva šli vprašat na točko Vem kako je s tem. Zaposlena tam je rekla, da jaz v njenih prostorih ne morem opravljati svojih storitev zato ker ga uporablja tudi ona. Drugo bi bilo, če bi jaz v ta prostor imela ločen vhod. Ampak ga ni.
Ena varianta je baje ta, da bi lahko jaz svoje opravljala, ko ona zaključi njeni poslovni dan, ampak meni žal popoldan ne ustreza, ker imam hčerko in moram biti z njo. Tudi ona ni navdušena nad tem, da bi jaz to delala ko ona zapre. Seveda jo razumem glede tega.
Zato iščem nek način kako bi lahko uredila, da bi lahko obe naenkrat poslovali v njenem salonu. Seveda tako, da bi bilo zakonsko vse ok, naredili bi podnajemno pogodbo, jaz bi plačevala prostor, v glavnem vse kak mora biti, črno na belem.

Hvala za pomoč. Lep pozdrav,
Andreja
 

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 583
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: poslovni prostor-problem

OdgovorNapisal/-a novinec » 28 Avg 2017, 21:34

Tisti na VEM točkah niso najbolj primerni za takšna vprašanja, pa tudi logika večini ni najbolj domača. Sigurno se da to urediti, saj obstajajo "shop in shops". Lahko ti dam primer, Big Bang daje v svojem prostoru v najem določen prostor nekomu drugemu ( servisu, operaterjem ipd). Pa ni nobenega ločenega vhoda.
Kaj pa v frizerskih salonih, kjer se oddajajo stoli ? Se tudi da, kajne ? Kaj pa trgovski centri , ni to shop in shop ?
Jaz ne bi kaj dosti kompliciral, še manj pa razlagal. Saj za registracijo ni potrebno predložit nobene najemne pogodbe. Če že bi šel vprašat na tržno. Seveda je potrebno poskrbeti za pravilno označitev ( napis, delovni čas ..)na vrata zunaj in znotraj.

_ToMy_
Pripravnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 12 Apr 2011, 12:00

Re: poslovni prostor-problem

OdgovorNapisal/-a _ToMy_ » 01 Sep 2017, 15:52

Te točke VEM so bolj "Točka neVEM" tako da se ne preveč zanašati na njihov odgovor. Zaposleni tam že na večino bolj kot ne logičnih vprašanj ki se porajajo podjetniku nimajo odgovora, če pa ga že imajo pa je velika verjetnost da je napačen, vsaj po mojih lastnih izkušnjah, nekako po sistemu kako te hitro odpraviti brez da bi mogli vložiti preveč svoje energije.

Kakorkoli takšen najem prostora se vsekakor da izvesti, imam kar nekaj znank ki opravljajo masažno dejavnost v studiu kjer se opravljajo še druge dejavnosti in frizerk, ki v frizerskem salonu najemajo zgolj stol. V kolikor bi želela tam imeti sedež svojega podjetja bi morala le pridobiti dovoljenje lastnika stavbe oz. preveriti da ima tisti ki vam bo poslovni prostor oddal v podnajem dejansko zapisano v najemni pogodbi da to lahko stori.

Drugih večjih ovir pomojem ni, razen te da boste gospe oz. gospodu na točki VEM morali vi povedati nekaj kar bi moral on povedati vam - ampak tega smo v Slovenski javni upravi tako ali tako vajeni ;)

Pa čim prijetnejšo ustanovitev podjetja in čim več strank vam želim!

anakalia
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 28 Avg 2017, 11:16

Re: poslovni prostor-problem

OdgovorNapisal/-a anakalia » 01 Sep 2017, 22:14

Hvala za odgovore.
Gospa na Vem je v trenutku rekla, da se to ne da. Da bi mogla imeti ločen vhod in jaz opravljati storitve, ko lastnica salona zaključi poslovni dan. Ful mi je bilo čudno zakaj ne, ampak tako preprečljivo je zvenela, da sva ji obe verjeli.
Omenila je tudi, da bi znali imeti težave s tržno in sanitarno inšpekcijo.
Bom se vseeno na sanitarni in tržni pozanimala kako je s tem in če vse štima je to super.


Najlepša hvala za pomoč.
LP,
Andreja

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2456
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: poslovni prostor-problem

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 06 Sep 2017, 11:00

Oglasite se na našem plačljivem svetovanju pa pogledamo.
 


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost