Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

Prodajanje, kupovanje, nudenje storitev, prodaja podjetij in spletnih strani, ponujanje dela.
nessuno
Uradnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 26 Apr 2009, 20:25

Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a nessuno » 12 Okt 2012, 12:53

Pozdravljeni,

žena prodaja spletno trgovino. Trgovina je na trgu že od leta 2009 in ima redne stranke, prav tako se širi krog novih, ki se potem vračajo, kar priča o kvaliteti izdelkov in zadovoljstvu strank. Zaenkrat je dobavitelje eden (iz EU), smo pa v pogovorih še z dvema in vam lahko damo kontakt, če boste želeli zamenjat dobavitelja ali še dodatno sodelovati z novimi.

Prodala bi celotno zalogo (po nabavnih cenah seveda), ostalo pa da zraven (gostovanje, domene, email naslove za kampanje, FB profile, itd.). Zaloge je za okoli 5000€ in o taki prodajni ceni se tudi pogovarjamo. Gre za prodajo kozmetičnih pripomočkov tako fizičnim kakor pravnim osebam. Tako, da tudi saloni kupujejo, vendar tukaj je še veliko rezerve za razširitev dejavnosti oz. kroga kupcev.

Ne potrebujete velikega prostora za skladiščenje zalog. Trenutno je okoli 300 artiklov v trgovini. V zadnjih petih mesecih je bilo prodano za 3000€ artiklov, kar je okoli 600€ mesečno. Priznam pa, da je bilo vloženega zelo malo časa v promocijo in je bilo to vse prodano skoraj brez reklame in temu je bila seveda tudi primerna realizacija. Izvedla je nekaj nagradnih iger na FB in nekaj email kampanj, kar se je izkazalo za najboljšo promocijo. Adwords ni skoraj nič prinesel. Mesečni obisk zelo niha; od 500 - 1000 obiskovalcev mesečno. Če pogledam trenutno statistiko je 45% prometa iz iskalnikov, 23% je direktnega, ostalo pa iz različnih virov. Je pa ogromno naročil direktno preko telefona ali preko emaila od stalnih strank.

Razlog, da se prodaja je ta, da ženi primanjkuje časa in se bo v roku meseca ali dveh zaposlila in bo potem časa še manj.

Za nekoga za obstransko dejavnost (popoldanca recimo) ali za nekoga, ki pozna trg in ve kako bi zadevo lahko še bolje monetiziral, je zadeva zelo zanimiva. Ali pa za nekoga, ki že prodaja kozmetične izdelke...

Naj dodam še to, da je v izdelavi prenova trgovine, ki jo na željo kupca lahko tudi dokončam, ali pa prepustim novemu kupcu ali bo šel v prenovo ali ne. Moje mnenje je, da je prenova zelo priporočljiva.

Žena ne želi, da javno objavljam URL trgovine zato, če ste resni kandidati za nakup, pošljite mi zasebno sporočilo in se bomo menili naprej.

Uh sem se razpisal. :) Ne gre se za dražbo, ampak za fiksno ceno okoli 5000€ oz. po dogovoru (vendar ne bi rad preveč odstopal). V bistvu tisti, ki prvi pride, prvi melje.
 


nessuno
Uradnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 26 Apr 2009, 20:25

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a nessuno » 12 Okt 2012, 23:50

Borut, super, hvala. Upam, da bo pomagalo pri prodaji. :)

mladipodjetnik
Uradnik
Prispevkov: 76
Pridružen: 26 Feb 2011, 00:42

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a mladipodjetnik » 13 Okt 2012, 01:01

Cena hudo pretirana. Za 600€ prometa mesečno, ti daš ceno 5000€? Za ceno 5000€ se raje sam lotim, kot pa nekaj kupujem, ki dela tako slab promet. Cena do 2000€ še gre, več pa za moje pojme nikakor, sploh ker je internetni posel tako hitro spreminjajoč, dinamičen, če malo zaspiš, si adijo.

nessuno
Uradnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 26 Apr 2009, 20:25

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a nessuno » 13 Okt 2012, 20:03

@mladipodjetnik: za to ceno pa jo raje obdržim. Jaz sem postavil neko izhodiščno ceno na podlagi zadnjih mesecev poslovanja, ki so bili res slabi. Najbrž dopusti in poleti smo imeli razprodajo stare zaloge, da smo nabavili novo in so redne stranke takrat očitno izkoristile priliko in več kupile, da zdaj še ne rabijo.

Sem pa napisal, da sem pripravljen še na dodatno pogajanje. :) Ampak ne na 2000€. Nočem bit nesramen ali si pumpat ego, ampak ta cena se mi zdi nesprejemljiva.
 

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2486
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 14 Okt 2012, 22:11

Zaloge naredijo svoje. Sicer je verjetno mišljena prodajna vrednost, pa vendarle, mislim, da je to še vedno dokaj realna cena, še posebej če se še malenkost spogaja..

alanpremrl
Prispevkov: 4
Pridružen: 12 Sep 2011, 14:17

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a alanpremrl » 24 Okt 2012, 13:44

zdravo,

sam se tudi ukvarjam s spletno prodajo in nameravam še dodatno razširiti spletno prodajo, zato sem zainteresiran za nakup tvoje spletne trgovine, vendar pa prosim da mi na email posreduješ kaj več informacij ter naslov spletne tgovine (dobavitelji, prodajna razlika v ceni, mesečni promet,...) Posreduj mi na email alanpremrl@gmail.com

hvala!

nessuno
Uradnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 26 Apr 2009, 20:25

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a nessuno » 24 Okt 2012, 14:53

Živjo,

podatki so bili posredovani na email.

lp

nessuno
Uradnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 26 Apr 2009, 20:25

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a nessuno » 15 Maj 2013, 19:07

Trgovina se še prodaja, če morda koga zanima. Cena je stvar dogovora in smo odprti za vaše ponudbe. Smo odprti tudi za kakšna sodelovanja, če ima kdo kakšno idejo.

lp
 

PeterJ
Uradnik
Prispevkov: 79
Pridružen: 04 Maj 2013, 13:47

Re: Prodam spletno trgovino - kozmetični pripomočki

OdgovorNapisal/-a PeterJ » 16 Maj 2013, 13:02

Pozdravljeni,
upam, mi mi nihče ne bo zameril, če podam še svoje mnenje. :)
Sicer spoštujem osebo, ki je takšno trgovino postavila iz nič, ter tudi tebe, ker si objavil realne številke prodaje, a kljub temu vidim en velik problem. Tvoja žena je naredila napako pri nabavi zalog, kajti takšne zaloge pri takšnem mesečnem prometu predstavljajo ogromen problem.
Res ne vem točno za katero trgovino gre, a predstavljam si, da so cene kozmetike in kozmetičnih pripomočkov relativno nizke, tako da imate na zalogi nekje 200-400 artiklov. Nekaterim kozmetičnim produktom lahko poteče rok uporabe, drugi se nikoli ne bodo prodali itd. Moje mnenje je, da od 35% vseh zalog, ne bo povrnjen niti cent.
V kolikor pa se motim in ste prepričani, da se bo vse prodalo, pa se lahko brez problema zmenimo, da vam zaloge izplačujem sprotno vsak mesec, vendar poleg nabavne cene zalog dodam še 5% RVC-ja. :)

Menim, da bo kupec spletne trgovine kupil tudi kratkoročno nepopravljive napake tvoje žene.

Sam sem že razmišljal o kozmetični spletni trgovini in bi bil za nakup morda tudi zainteresiran, če bi bilo poslovanje bolj "tekoče", in bi se odločili za sprotno nabavo zalog, največ za mesec ali dva.

Upam, da boste moje mnenje vzeli dobronamerno, nočem škoditi vam ali vaši prodaji.

Lep pozdrav
Peter J.


*dodajam
Sploh nisem opazil da ste napisali, da imate 300 artiklov na zalogi. Očitno je moja sposobnost ocenjevanja zalog glede na ceno kar dobra. :)


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov