Odprtje s.p - normiranec (prodaja izdelko iz aliexpress)

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
jernejpitbull
Prispevkov: 4
Pridružen: 06 Sep 2018, 19:52

Odprtje s.p - normiranec (prodaja izdelko iz aliexpress)

OdgovorNapisal/-a jernejpitbull » 06 Sep 2018, 20:05

Pozdravljeni....že nekaj časa iščem odgovore kaj in kako naprej...zanima me ali ima kdo izkušnje z podobno trgovini-in sicer nakup na aliexpress ali ebay te uradna nadaljna prodaja v Slo.predvsem preko facebooka!
Prodajal bi izdelke kot so - (stenske nalepke, led svetilke, dekoracije za dom, namizne lučke)...Skratka vse mi je več ali manj jasno, bega me samo kako je z zakoni ker imajo izdelki usb napajanja...Katere certifikate potrebujem če se oglasi inšpekcija?npr kaj potrebujem za prodaje stenske ure ali pa npr polnilca za mobitel!
Najlepša hvala
 

TajnikB
Uradnik
Prispevkov: 88
Pridružen: 18 Dec 2017, 15:26

Re: Odprtje s.p - normiranec (prodaja izdelko iz aliexpress)

OdgovorNapisal/-a TajnikB » 13 Sep 2018, 12:09

Proizvodi morajo biti CE certificirani: https://www.siq.si/varnost_in_elektroma ... oznaka_ce/, načeloma morajo ta certifikat zagotoviti proizvajalci, trgovec mora pa za potrošnika pripraviti prevod in navodila za rabo izdelka. In garancijo. Pri prodaji se mora upoštevati še vse ostale predpise, ki varujejo potrošnike.

Pri aliexpres je problem, da so prodajalci v glavnem sami goljufi, ki ne zagotovijo niti računa, kaj šele elaborata CE, takod a je treba pred nabavo veliko preverjanja.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov