Forum Zavoda mladi podjetnik - podjetništvo, samostojni podjetnik, s.p., d.o.o., poslovni načrt, popoldanski s.p.
Vabimo vas, da se nam pridružite na novem forumu: http://forum.mladipodjetnik.si/mp/.
Vsi, ki imate uporabniško ime starejše od enega tedna se vam ni potrebno še enkrat registrirati!
Stari forum bo še vedno na voljo za ogled kot arhiv, ne bo pa več možno dodajati novih tem in sporočil.
V primeru težav nas kontaktirajte!

z lepimi pozdravi -- ekipa mladipodjetnik.si

Thread Tools
Old 02-09-2010, 04:09 PM   #1
soki
Pripravnik

Lepo prosim za pomoč
Lepo pozdravljeni vsi.

Sem novinec na tej strani. Obiskal pa sem jo zato ker se zanimam za uvoz robe s kitajske. Imam punco ki je Slovenka vendar že 5 mesecev študira na Kitajski. Skupaj sva po njenih pričevanjih o tamkajšnjih cenah prišla na idejo da bi poskusila z uvozom. Bral sem forum, kjer sem že zvedu veliko uporabnih stvari. Imamo sicer družinsko podjetje ( d.o.o.) , a nimamo registrirane dejavnosti uvoza.Ravnokar pa sem bil tudi na lokalni obrtni zbornici kjer sem se pozanimal o tem, a točno niso prepričani katero dejavnost naj bi doregistriral. Gre se sicer za uvoz različnih torb. Zanima pa me če ima kdo podobno dejavnost registrirano in katera je šifra dejavnosti. Skrbi me da mi nebi ko bi imel že vse plačano v luki hoteli razpustit robe zaradi nepravilne šifre dejavnosti podjetja. Kako je s tem?

Na voljo imam 46.160-Posredništvo pri prodaji tekstila, oblačil, krzna obutve in usnjenih izdelkov

Ta je bila nekako še najbolj smiselna.

Lepo prosim za čimprejšnjo pomoč.

Hvala in lep pozdrav

Tomaž
soki is offline  
Old 02-10-2010, 12:07 PM   #2
Jure Mercina
Uradnik

Zdravo,

glede registracije dodatnih dejavnosti ni nič narobe, če registriraš tudi kakšno dejavnost več - torej ne omejuj se zgolj na registracijo ene dodatne dejavnosti.
Predlagam, da registriraš nekoliko širši izbor storitev iz poglavja TRGOVINA; VZDRŽEVANJE IN POPRAVILA MOTORNIH VOZIL (od cifre 45.100 do 47.990). Lahko se namreč zgodi, da boš čez en mesec ugotovil, da je uvoz kakšnega dodatnega produkta še bolj donosen kot uvoz torb.

Dodatne dejavnosti lahko registriraš na točkah VEM ali pri notarju, potrebno je sprejeti sklep o registraciji dodatnih dejavnosti in pripraviti čistopis spremenjene družbene pogodbe/akta o ustanovitvi d.o.o.

Lp

Jure
Old 02-10-2010, 02:42 PM   #3
soki
Pripravnik

Zdravo Jure.

Najprej hvala za odgovor. Razmišljal sem v isti smeri kot je tvoj odgovor, vendar mi je gospa na obrtni zbornici rekla naj registriram le tisto dejavnost s katero se mislim ukvarjati. Očitno se je motila. Bom poskusil še na točkah VEM ali pri notarju pa bomo videli kaj bojo rekli.

Verjetno notarja moram plačati, tako da je boljše da grem na točke VEM ali na OZS.? Če bojo hotli mi to vse noter dat. Enostavno bom rekel da se bom ukvarjal z vsemi dejavnostmi pa bomo vidli kaj bo.

Hvala še enkrat in lep zimski dan želim.

Tomaž
soki is offline  
Old 02-11-2010, 08:27 AM   #4
Jure Mercina
Uradnik

Predlgam da greš do točke VEM oz. na OZS in narediš tako kot si napisal. Ne bi smel imeti nobenih problemov.

Pri dejavnostih je potrebno paziti na obrtno dovoljenje v kolikor bo družba registrirana za opravljanje katere izmed obrtnih dejavnosti, ki so določene v Uredbi o določitvi obrtnih dejavnosti in obrti podobnih dejavnosti: http://www.uradni-list.si/1/objava.j...8&stevilka=574
Ampak mislim, da tvoje dejavnosti ni med njimi.

Lp

Jure

Thread Tools

Posting Rules