|
|
Vsi, ki imate uporabniško ime starejše od enega tedna se vam ni potrebno še enkrat registrirati!
Stari forum bo še vedno na voljo za ogled kot arhiv, ne bo pa več možno dodajati novih tem in sporočil.
V primeru težav nas kontaktirajte!
z lepimi pozdravi -- ekipa mladipodjetnik.si
|
03-29-2007, 10:17 PM
|
|
|
Big Bwana
|
HYIP / Auto-surf: Internetno investiranje oz. kockanje
Neverjetno! Kakšni donosi, kakšna priložnost, le kdo bo še vlagal v vzajemne sklade, če imamo HYIPe in Auto-Surfe!
Avtor: Dejan Murko
Članek: HYIP / AUTO-SURF: Internetno investiranje oz. kockanje
Last edited by PeterLamut : 04-13-2009 at 01:34 PM.
|
|
|
|
04-12-2007, 09:48 AM
|
|
|
Pripravnik
|
Torej ce ti tako imenovani HYIP so samo ena goljufija, a nebi to moralo bit ilegalno, torej bi se moralo ....
1. Pretepst te administratorje ki kradejo
2. Jih vrzt v zapor do smrti pa brez hrane!
Brez milosti!
|
|
|
|
04-12-2007, 10:21 AM
|
|
|
El Shefe
|
Seveda. Problem je le nekje - izredno težko jih je izslediti (ker nikjer ne puščajo nikakršnih osebnih podatkov), poleg tega pa gre tukaj, gledano iz perspektive, za izredno majhne vsote (nekje do 10.000 $ maksimalno). To pa pomeni, da se roki pravice ne splača loviti po celi zemlji teh kriminalcev. Čeprav, če se zadeva razpase, kot se je v primeru 12DailyPro, pa so aretirali tudi ustanoviteljico. Tam je bil edino problem, ker je bila zadeva zaradi velikosti (par milijonov dolarjev) že tarča drugih dolgoprstnežev ...
|
|
|
|
04-12-2007, 02:39 PM
|
|
|
Pripravnik
|
Nekatere investicijske hise, pa glih tako se jih da najt pod kljucno besedo HYIP ampak obresti ki obljubljajo so cisto realni in zaenkrat delujejo posteni. Tezava, po mojemu mnenju je to da ne obstaja noben spisek, po moznosti iz strani drzave, kjer so registrirani ali kakega organa ki bi nadzoroval.
Jaz trgujem na trgu z valutami in vem da se da izjemno veliko zasluzit (seveda tudi zgubiti), ampak 1 - 3 % na dan komot se da garantirat, ce tisti ki to garantira je stokovnjak na tem trgu! Ampak kako lahko prepricam ljedjem da moje podjetje ki vlaga na tak trg in zagotavlja tak donos je res posteno? Se bolse vprasanje, kako en mali vlagatelj lahko prepozna posteno podjetje, med mnozico gnjilih?
Iz tega vidika [vidika malih vlagateljev] je stvar bolj koristna, da bi drzave ali pristojni organi ali agencije take stvari nadzorovale, izobrazevale ljudji.
Vsaj to je moje mnenje!
|
|
|
|
04-12-2007, 03:50 PM
|
|
|
El Shefe
|
OK, torej mi ti želiš povedati, da mi nekdo lahko garantira, da če vložim v njegov "sklad" 10.000 $, 2% dnevne obresti?
To po kalkulatorju (BREZ kopičenja!) pomeni ...
80.000 $ po 12ih mesecih, kar je 800% letni donos.
Koga slepiš? Ni nobenega poštenega HYIP podjetja, Forex trg je zajeban, večina HYIPov pa samo omenja Forex, da prelisiči običajnega človeka, ki nima niti osnov porihtanih o vlaganju.
Samo stran od tega.
Resnica
Kaj pa v resnici so HYIPi in AS? Ker do sedaj bi moralo biti vsakomur jasno, da zgoraj napisanih donosov ne more doseči noben realni posel. Po domače: to so denarne verige ali denarne piramide. Z eno razliko, da je na vrhu samo ena oseba in to je administrator HYIP/AS, ki na koncu pobere ves denar. T.i. investitorji se ponavadi obrišejo pod nosom.
|
|
|
|
04-12-2007, 04:53 PM
|
|
|
Administrator
|
Originally Posted by morfeo630
vem da se da izjemno veliko zasluzit (seveda tudi zgubiti), ampak 1 - 3 % na dan komot se da garantirat, ce tisti ki to garantira je stokovnjak na tem trgu!
Ni treba pretiravati. Garantirati ti tega namreč nihče ne more. Ponavadi "garantirajo" tisti, ki jim gre nekaj časa (lahko tudi kar dolgo) res dobro, potem pa pride hud preobrat in streznitev.
Zato previdno, če kdo "garantira" takšne donose. Ali se laže ali pa je samo naiven, ampak posledice so tako ali tako v obeh primerih enake..
|
|
|
|
04-12-2007, 07:44 PM
|
|
|
Pripravnik
|
Nobenega nocem sleparit!!! In tudi ne navijam za HYIP ker vecina so sam pesek v oci!
Kar se tice forex trga ima svoje prednosti in svoje slabosti, in ce si res mojster komot dosezes velike cifre! Vsekakor jaz sanjam si ne, da bi vlozil 10.000 USD v kaksnemu trgu preko kakega posrednika! Za tako cifro, raje sam svoj mojster!
Kapital ga je treba cim bolse razprsiti v razlicnih investiciskih podrociji. In zmiraj biti na tekocem in ne pustiti 100% vodenje drugim!
|
|
|
|
04-12-2007, 08:30 PM
|
|
|
Big Bwana
|
Tudi mojstri delajo napake. In ponavadi je zadosti samo ena!
Zelo lep primer ti lahko dam iz prve roke. NSFX - North Sea Forex Group je (bila) zelo priznana druzba za trgovanje na forexu, in so imeli povprecno mesecno rast cca 10%. Kar glede na podobne storitve ni veliko, je pa vseeno zelo veliko, ce primerjamo z ostalimi investicijskimi instrumenti. No, da ne bom predolg:
Lani so naredili napako pri prenasanju med svojimi off-shore racunu in jim je, se mi zdi da Danska, davcna uprava zasegla zajeten kos denarja. Moj racun pri njih se je zmanjsal za vec kot 70%!! In so bili ZELO priznani in garantirali donos...
|
|
04-12-2007, 11:48 PM
|
|
|
El Shefe
|
Samo stran od telih internetnih "vlaganj" jest pravim 
|
|
|
|
03-09-2008, 12:21 AM
|
|
|
Pripravnik
|
Ja predno bi jaz vložil večjo vsoto bi se dodobra pozanimal o varnosti glavnice in o fiksnosti oz. stabilnosti donosov. Najprej bi se s kom pogovoril. Jaz bom sedaj v kratkem vložil nekaj več kot 100 000 eur. In sicer v finančni trg, plemenite kovine in drage kamne. To se še najbolj splača. Naložba za katero sem se odločil pa ni dolgoročna. Pogodba traja 3 mesece, lahko pa jo podaljšuješ.
Za 10 000 eur so mesečne fiksne obresti 10% na mesec. Firma je v Ljubljani, in je zaupanja vredna. Sicer pa se z direktorjem in traderjem pogovoriš sam, lahko pripelješ še koga zraven. Pri investiciji je zelo pomembno, da veš, da je tvoj denar na varnem in da bo pogodba izpolnjena. To zagotovilo je zelo pomembno in preden vložiš se je dobro pozanimati in imeti mogoče tudi mnenje kakega zaupanjavrednega znanca ali prijatelja, ki ga na pogovor lahko pripelješ s seboj. Sam poznam nekaj ljudi, ki v tej firmi plemenitijo svoj prisluženi denar. Ker pa so s pogovorom in razlago zelo zadovoljni in dobijo notranji mir in z veseljem, vizijo in mirnim srcem vložijo. Ponavadi investirajo veliko, veliko več, kot to počnejo ostali pri podobnih firmah, ki se s tem ukvarjajo in imajo sedeže bogvekje po svetu do firme pa ne morejo (po možnosti pa je vse skupaj še veriga). Tako torej, je to.
Imena firme ne bom objavljal, ker me za to ni nihče pooblastil. Če pa potrebuješ info. pa le piši na mail: bozidarfri-afna-gmail.com.
*e en izračun. Za vložek 30 000 eur dobiš 3000 eur obresti, ki jih dvigneš vsak mesec. Se pravi v treh mesecih zaslužiš 9000 eur. Skupaj s tretjim dvigom obresti lahko dvigneš tudi glavnico. Če pa vse skupaj pustis v firmi 3 mesece pa se tudi obresti obračajo tako da dobiš še zraven 930 eur.
Se pravi, da vložiš 30000 eur po treh mesecih pa dvigneš 39930 eur. Seveda pa po želji lahko vse skupaj podaljšaš spet za 3 mesece. In po 6 mesecih dvigneš 53.146,83 eur. Stvar lahko podaljšuješ dokler ne prideš do miljočka. Kar se zasluži po 31 mesecih. Potem pa lahko le tega spet vložiš v drug program pri tej firmi, vendar je tokrat ta denar na vezani vlogi na tvojem računu pri npr. Hipo-banki, ki za glavnico garantira. Obresti so veliko višje. Rok investiranja pa je omejen.
Obresti se seveda višajo glede na vložek:
10% od 10.000 eur - 99.999 eur
12% nad 100.000 eur
15% nad 500.000 eur
12-15% tedensko nad 1.200.000 eur
Stvar je uradna davčno neoporečna in zakonsko transparentna. Za vlagatelje ni nobenega davka. Ljudje v firmi so vedno dosegljivi in na voljo za pogovor. Pristopnih in izstopnih ali kakšnih drugih stroškov in provizij ni. Da vložiš pa potrebuješ urediti nekaj papirologije (notarsko overovljeno pismo o nameri, pregled in podpis pogodbe z vsemi zakonskimi določili). To je to. Pa lep pozdrav in lepe in mirne sanje.
|
|
|
|
Posting Rules
|