Študentska trgovina

Zanima nas kdo ste in kaj delate. Morda najdemo možnosti za sodelovanje.
mladipodjetnik
Uradnik

Študentska trgovina

OdgovorNapisal/-a mladipodjetnik » 22 Jan 2012, 02:14

Pred malo več kot dvema mesecoma smo odposlali prvi paket, naši prvi stranki. Danes smo se razvili v že pravo malo podjetje, ki si upa sanjati :).
Kako smo sploh začeli?.
Ker imam že od nekdaj željo postati podjetnik oziroma nekaj prodajati strankam, je v meni tlela več let želja po udejstvuvanju v teh vodah. Po nekaj propadlih projektih, sem se odločil za spletno trgovino. Ideja je dozorevala precej časa, predvsem pa je pred odprtjem take stvari, veliko nejasnosti. Vse svoje ideje sem najprej zapisoval v zvezek, črtal, risal, računal, ... na koncu sem prišel na idejo za prodajo raznih zabavnih pripomočkov, kar nekako so naši izdelki. Po predstavitvi ideje bratu, mi je zagotovil tudi nekaj finančnih stredstev in po pollletni gradnji strani, iskanju dobaviteljev, odprtu podjetja smo odposlali prvi paket. Takrat je bilo veliko veselja v hiši, kar je prisotno še danes. Še posebno smo veseli, da kljub krizi nekaj prodamo, najbolj pa to, da denar kroži.
Pri odpiranju podjetja pa vsak naleti na razna vprašanja. Na odgovore smo odšli najprej po brezplačnih poteh. Udeležil sem se dva seminarja od zavoda Mladi podjetnik ter na Vem točki. Predvsem ti povsod dajo zagon in te spodbujajo, da ne odnehaš, kajti ovire na začetku so videti res ogromne. Ko narediš prve korake, je potem hoja veliko lažja. Kljub temu se vedno nekaj novega naučimo, pa je to lahko tudi to, kako najbolje zapakirati, zakaj zavraga je pošta tako draga in še bolj tečne stvari (davki, ... :).
Skratka, brez podpore domačih, okolja je stvar težko izpeljat. Pri meni je še ta problem, da sem še dokaj mlad in te mnogi "odrasli" jemljejo zelo neresno.

Prilepim še link, da boste lahko spremljali naš razvoj :)
http://www.studentska-trgovina.si/

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec

Re: Študentska trgovina

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 23 Jan 2012, 18:15

Super ideja :)

Upam, da vam bo šlo tudi v prihodnosti po planih. Nas veseli, da se udeležujete naših seminarjev, mimogrede tule je link do trenutno aktualnih:
http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogo ... mp-dogodki

Sicer pa vas lahko malo medijski podpremo. Dve ideji:
1. Prek FB lahko podarimo kakšno nagrado (malo promocije)
2. Lahko napišete kako kolumno o svoji dosedanji poti.

Če vam je zanimivo pišite na info@mladipodjetnik.si, pa se dogovorimo kaj pametnega :)

mladipodjetnik
Uradnik

OdgovorNapisal/-a mladipodjetnik » 31 Jan 2012, 12:03

Sem vam pisal, pa ni bilo odgovora :)

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 31 Jan 2012, 12:15

Mah ja ker sem izgubil mail :) Ga ne najdem... a mi poveste še enkrat mail?

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov