Kako smo sploh začeli?.
Ker imam že od nekdaj željo postati podjetnik oziroma nekaj prodajati strankam, je v meni tlela več let želja po udejstvuvanju v teh vodah. Po nekaj propadlih projektih, sem se odločil za spletno trgovino. Ideja je dozorevala precej časa, predvsem pa je pred odprtjem take stvari, veliko nejasnosti. Vse svoje ideje sem najprej zapisoval v zvezek, črtal, risal, računal, ... na koncu sem prišel na idejo za prodajo raznih zabavnih pripomočkov, kar nekako so naši izdelki. Po predstavitvi ideje bratu, mi je zagotovil tudi nekaj finančnih stredstev in po pollletni gradnji strani, iskanju dobaviteljev, odprtu podjetja smo odposlali prvi paket. Takrat je bilo veliko veselja v hiši, kar je prisotno še danes. Še posebno smo veseli, da kljub krizi nekaj prodamo, najbolj pa to, da denar kroži.
Pri odpiranju podjetja pa vsak naleti na razna vprašanja. Na odgovore smo odšli najprej po brezplačnih poteh. Udeležil sem se dva seminarja od zavoda Mladi podjetnik ter na Vem točki. Predvsem ti povsod dajo zagon in te spodbujajo, da ne odnehaš, kajti ovire na začetku so videti res ogromne. Ko narediš prve korake, je potem hoja veliko lažja. Kljub temu se vedno nekaj novega naučimo, pa je to lahko tudi to, kako najbolje zapakirati, zakaj zavraga je pošta tako draga in še bolj tečne stvari (davki, ...
Skratka, brez podpore domačih, okolja je stvar težko izpeljat. Pri meni je še ta problem, da sem še dokaj mlad in te mnogi "odrasli" jemljejo zelo neresno.
Prilepim še link, da boste lahko spremljali naš razvoj
http://www.studentska-trgovina.si/