istrska hiša na podeželju + oljčni nasad

Zanima nas kdo ste in kaj delate. Morda najdemo možnosti za sodelovanje.
Tomas

istrska hiša na podeželju + oljčni nasad

OdgovorNapisal/-a Tomas » 09 Avg 2011, 23:27

Podedovala sem hišo na podeželju. Ker je bila v slabem stanju sem vložila vse kar sem imela in poštimala strehe in estetiko od zunaj. Notri pa je še vse po starem. Zanima me kaj mi predlagate. Karkoli bi želela tam početi, bi morala vložiti še veliko sredstev. Vidim pa da so določeni razpisi za sredstva ipd... To bi tudi rada izkoristila, če se odločim. Oddajala bi apartmaje, rada bi zgradila garaže, možnost bazena in jakuzzija, vasica ima samo 40 hiš, žal pa je moja v centru in me to malo moti. Kaj bi lahko še tam počela??
Imam tudi oljčni nasad, olje je odlične kvalitete. Sama sem pred 10 leti posadila kakih 190 dreves, ki sedaj pridno rodijo. Nisem pa nikoli sama vse počela, ker je pokojni oče skrbel skoraj za vse, sedaj pa že 3 leta bolj stagnira. Ker pa sem ostala brez službe je prišel čas, da kaj naredim.
Vsak vaš nasvet mi bo dobro del!
Vasica je oddaljena 7km od Kopra in 10 od Izole (800m od Šmarske ceste, ki pelje proti mejama Dragonja in Sečovlje).

andraz.gavez
Pripravnik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: istrska hiša na podeželju + oljčni nasad

OdgovorNapisal/-a andraz.gavez » 18 Avg 2011, 11:10

Kaj praviš za začetek na prodajo olja? Morda kar preko spleta? Tukaj smo dokaj močni ter imamo ogrmno bazo ljudi, potencialnih kupcev (preko 130.000) in ti lahko z veseljem kaj pomagam :)

Drugače pa se splača za investicije malo pobrskat po evropskih skladih, vendar je potrebno imeti tudi sam kaj v ozadju ...

sailing

OdgovorNapisal/-a sailing » 25 Jan 2012, 21:59

Imam dobrega prijatelja na koprškem, ki bi ti lahko malo svetoval, saj se ukvarja prav z podobno dejavnostjo - oljke, apartmaji z bazenom...
Oglasi se na znanje4ever@gmail.com

boss-tech
Pripravnik
Kraj: Kozjansko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boss-tech » 07 Feb 2012, 08:38

Poskusi s kakšnimi skladi za razvoj podeželja, obnovitev kmečkih jeder oz kmečkih objektov. Ponavadi imajo to čez kakšni regionalni centri za razvoj ali kaj podobnega. Če ne boš odprla firme, pa lahko začneš z dodatno dejavnostjo na kmetiji(pridelki, izdelki, turizem...), kjer podobno pišeš račune, ampak kolikor vem je potem malo drugače z davkom (se mi zdi da imaš recimo 70 % normiranih stroškov).

Tako da je dosti možnosti glede nepovratnih sredstev, povezovanja v razna društva, regijske centre, ki tudi potem pomagajo s promocijo in tako dalje. Če greš malo dlje se da dobit še kakšne subvencije v kmetijstvu, tako da možnosti je kar dosti.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov