Delavnica (17.05.2019): Pravne zahteve za spletne trgovce

Prostor za vpis dogodkov, druženj, predavanj, webinarjev, delavnic...
majab
Uradnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 08 Nov 2011, 15:23

Delavnica (17.05.2019): Pravne zahteve za spletne trgovce

OdgovorNapisal/-a majab » 02 Apr 2019, 14:40

V letu 2018 je vsaj en spletni nakup opravilo 1,8 milijarde ljudi. Projekcije kažejo, da se bo že v prihodnjih 2-3 letih prodaja preko spleta skorajda podvojila, kar je logična posledica vse hitrejšega vzpona pametnih mobilnih telefonov.

Ljudje namreč vse več informacij iščejo na spletu, prenosni pametni mobilni telefoni pa jim omogočajo, da do spleta dostopajo od koderkoli in kadarkoli. Korak do spletnega naročila produkta ali storitve je tako zelo majhen in enostaven.

Prav zaradi tega podjetniki razvijajo nove in nove metode za povečanje učinkovitosti spletne prodaje, pri tem pa jim pogosto zmanjkuje časa, da bi se posvetili tudi preučevanju vseh zakonskih zahtev tovrstnega načina poslovanja.

Da bi se izognili morebitnim kaznim in ostalim ukrepom, smo za vse, ki že poslujete preko spleta ali pa to nameravate početi v prihodnosti, pripravili praktično delavnico z naslovom Pravne zahteve za spletne trgovce, ki bo pokrila področje pravnih zahtev za spletne trgovce. Vsebino je pripravil univ. dipl. pravnik Blaž Jamšek, ki ima za seboj že več let izkušenj dela s startupi in podjetji, prav tako pa tudi kar nekaj inšpekcijskih pregledov.

Kdaj bo delavnica? 17.05.2019 od 9:00 do 13:00

Na delavnici, ki je karseda praktično zastavljena, se bomo posvetili naslednjim temam:

1. Pravni okvir in slovenska zakonodaja

- kratek povzetek pogodbenega prava in pogodbenega modela splošnih pogojev poslovanja
- pregled in povzetek vseh pravnih zahtev na podlagi zakonov: Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, Zakon o storitvah na notranjem trgu, Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o javni rabi slovenščine, Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu, Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakon o elektronskih komunikacijah

2. Predstavitev pregleda Tržnega inšpektorata
- predstavitev izkušenj pravnega svetovanja z inšpekcijskimi pregledi; vsebinski in pravni poudarki pregleda

3. Primeri dobre prakse
- predstavitev najboljših poslovnih praks spletnih trgovin, skladnih z zakonodajo

4. Prodaja na evropskem trgu in varstvo potrošnikov

5. Varstvo osebnih podatkov (GDPR) in direktni marketing

- zakoniti interes kot ključna pravna podlaga za zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov za namen direktnega marketinga
skladnost neželene komunikacije po slovenskem zakonom z GDPR

Več informacij >>
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost