Delavnica (14.06.2019): Pravne zahteve za spletne trgovce

Prostor za vpis dogodkov, druženj, predavanj, webinarjev, delavnic...
TimKokošinek
Prispevkov: 2
Pridružen: 10 Maj 2019, 12:36

Delavnica (14.06.2019): Pravne zahteve za spletne trgovce

OdgovorNapisal/-a TimKokošinek » 17 Maj 2019, 09:42

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!

V letu 2018 je vsaj en spletni nakup opravilo 1,8 milijarde ljudi. Projekcije kažejo, da se bo že v prihodnjih 2-3 letih prodaja preko spleta skorajda podvojila. Ljudje namreč vse več informacij iščejo na spletu, pametni telefoni pa jim omogočajo, da do spleta dostopajo od koderkoli in kadarkoli.

Prav zaradi tega podjetniki razvijajo nove in nove metode za povečanje učinkovitosti spletne prodaje, pri tem pa jim pogosto zmanjkuje časa, da bi se posvetili tudi preučevanju vseh zakonskih zahtev tovrstnega načina poslovanja.

Da bi se izognili morebitnim kaznim in ostalim ukrepom, smo za vse, ki že poslujete preko spleta ali pa to nameravate početi v prihodnosti, pripravili praktično delavnico z naslovom Pravne zahteve za spletne trgovce, ki bo pokrila področje pravnih zahtev za spletne trgovce.

Na delavnici, ki je karseda praktično zastavljena, se bomo posvetili naslednjim temam:

1. Pravni okvir in slovenska zakonodaja

- kratek povzetek pogodbenega prava in pogodbenega modela splošnih pogojev poslovanja
- pregled in povzetek vseh pravnih zahtev na podlagi zakonov: Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, Zakon o storitvah na notranjem trgu, Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o javni rabi slovenščine, Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu, Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakon o elektronskih komunikacijah

2. Predstavitev pregleda Tržnega inšpektorata

- predstavitev izkušenj pravnega svetovanja z inšpekcijskimi pregledi; vsebinski in pravni poudarki pregleda

3. Primeri dobre prakse

- predstavitev najboljših poslovnih praks spletnih trgovin, skladnih z zakonodajo

4. Prodaja na evropskem trgu in varstvo potrošnikov

5. Varstvo osebnih podatkov (GDPR) in direktni marketing

- zakoniti interes kot ključna pravna podlaga za zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov za namen direktnega marketinga
skladnost neželene komunikacije po slovenskem zakonom z GDPR


Delavnica je namenjena tistim, ki nameravajo odpreti spletno trgovino, in tistim, ki svoje izdelke in storitve že prodajajo preko spletne trgovine. Vsebino je pripravil univ. dipl. pravnik Blaž Jamšek, ki ima za seboj že več let izkušenj dela s startupi in podjetji, prav tako pa tudi kar nekaj inšpekcijskih pregledov.

Datum: 14.06.2019 od 09:00 do 13:00
Lokacija: Ljubljana

Več informacij in prijave: MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost