MP dogodek: Podjetnikovi prvi koraki v podjetju (p)

Prostor za vpis dogodkov, druženj, predavanj, webinarjev, delavnic...
majab
Uradnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 08 Nov 2011, 15:23

MP dogodek: Podjetnikovi prvi koraki v podjetju (p)

OdgovorNapisal/-a majab » 29 Maj 2012, 17:25

Se soočate z izzivi vodenja mladega podjetja? Potem vas vabimo na delavnico z naslovom Podjetnikovi prvi koraki v podjetju. Intenzivno delavnico bo vodila naša strokovna sodelavka, odlična poznavalka tematike, računovodkinja Lea Bevčič.

Vsakdo, ki se odpravlja na težko podjetniško pot, mora pogledati svoj poslovni načrt tudi skozi oči finančnika, zato potrebujemo nekaj znanja in osnovnih izrazov, ki se uporabljajo pri računovodenju in zaključevanju poslovnega leta. Vi sami ste namreč edini odgovorni za izkaze, ki bodo konec leta podani na DURS in Ajpes, zato je tudi prav, da kot odgovorna in kompetentna oseba v podjetju, te stvari poznate.

Na delavnici bomo zato spoznali bistvene računovodske ter podjetniške kategorije, ki jih mora podjetnik obvladovati skozi svoje delo. Marsikdaj je prepozno, oziroma nerodno, popravljati stvari za nazaj šele, ko vas na to opozori vaš računovodja. Pri poslovnih partnerjih moramo nastopati z jasnimi idejami kaj želimo in zato moramo seveda imeti vsa potrebna znanja. Med ta pa seveda spada tudi nekaj računovodskega oziroma finančnega znanja.

Skozi konkretne primere se bomo dotaknili davkov, stroškov, prihodkov, odhodkov in še marsičesa drugega. Sproti se bomo poučili o bistvenih stvareh, ki so pomembne pri delovanju podjetja.

Program delavnice:

Na delavnici bodo podrobno obravnavane naslednje teme:

Prva dejanja podjetnika po odprtju podjetja:
Ureditev vse potrebne papirologije
Izdajanje računov ter potnih nalogov - obvezne sestavine
Kako do prvih strank
Odnos do računovodje
Kaj so prihodki, odhodki ter izkaz poslovnega izida?
Kaj je bilanca stanja ter viri in obveznosti do virov?
Zakaj so pomembni stroški podjetja?
Kako uravnavati dobiček podjetja?
Kaj je amortizacija?
Kako spremljati finančni tok podjetja?
Kako obravnavati dolžnike?
Katerim načelom je dobro slediti kot podjetnik.
Odgovori na vaša vprašanja.

Komu je delavnica namenjena?

Vsem tistim, ki razmišljate o ustanovitvi podjetja, tistim, ki ste podjetje ustanovili pred kratkim in ne veste kako začeti ter tistim, ki že nekaj časa poslujete, pa se še vedno ne znajdete najbolje. Vabimo tiste, ki sami vodite svoje računovodstvo prav tako pa tudi tiste, ki imate zunanje računovodstvo.

Tematika delavnice se bo prilagajala udeležencem. Ob prijavi lahko vsak podjetnik pošlje tri vprašanja, na kateri bomo skozi ali na koncu delavnice odgovorili. Seveda bo po koncu delavnice čas tudi za vaša ostala vprašanja.

Predavala bo Lea Bevčič dipl.ekon. iz podjetja Krasula, računovodstvo in davčno svetovanje. Lea je med drugim tudi predavateljica na delavnicah za pridobitev subvencije za samozaposlitev Zavoda za zaposlovanje, zato jo lahko vprašate tudi kaj o tej temi.

Termin in ura: 28.6.2012; 14:00 do 18:30

Lokacija: Ljubljana

Kotizacija: 39 evrov + DDV (kotizacijo se plača po prijavi, po e-pošti vam bomo poslali predračun)

Več o MP dogodku: Podjetnikovi prvi koraki v podjetju >>
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov