MP dogodek: Kako financirati ustanovitev ter rast startupa?

Prostor za vpis dogodkov, druženj, predavanj, webinarjev, delavnic...
majab
Uradnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 08 Nov 2011, 15:23

MP dogodek: Kako financirati ustanovitev ter rast startupa?

OdgovorNapisal/-a majab » 12 Feb 2013, 02:41

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani tokrat organiziramo dogodek, namenjen vsem potencialnim ter mladim podjetjem. Tematika bo namreč več kot zanimiva - kako financirati ustanovitev ter rast startupa. Predstavili se bodo štirje predavatelji.

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani tokrat organiziramo dogodek, namenjen vsem potencialnim ter mladim podjetjem. Tematika bo namreč več kot zanimiva - kako financirati ustanovitev ter rast startupa. Predstavili se bodo štirje predavatelji.

S tokratnim dogodkom bomo posegli na področje pridobivanja kapitala za vzpostavitev ter rast startup podjetja. Podali vam bomo informacije ter rešitve iz prve roke, s strani strokovnjakov in podjetnikov samih. Upamo, da vam bomo pričarali informacij polno ter prijetno podjetniško popoldne.

Dnevni red predavanj bo naslednji:

16:00: Pozdrav organizatorja in predstavnika glavnega sponzorja - Si.mobila

16:20: Kako vam lahko na poti pomaga Zavod mladi podjetnik?

Zavod mladi podjetnik je organizacija, ki deluje na področju podpore podjetništva v Sloveniji. Informacije na portalu, brezplačna podjetniška izobraževanja, poglobljene delavnice, svetovanja, podjetniški forum, MP pisarna in virtualna pisarna, MP računovodstvo - to so le nekatere storitve, ki jih nudimo mladim podjetjem.

16:25: Kako prepričati investitorja tveganega kapitala?

Tvegani kapital, angelski kapital ter kapital skladov tveganega kapitala predstavljajo pogost vir financiranja rasti podjetja ob širitvi na tuje trge. V Sloveniji je pred nekaj leti denar v sklade tveganega kapitala vložila tudi država. Gre za kar 35 milijonov evrov, ki morajo biti porabljeni do leta 2015. Katere so zanimive panoge za investitorje, kako podjetje pripraviti, da bo lahko pridobilo investicijo tveganega kapitala ter še mnogo več nam bo razkril Jure Mikuž iz podjetja RSG Kapital, ki ste ga lahko kot investitorja spremljali tudi v oddaji Dober posel.

17:15: "Crowd funding" - primer Kickstarterja

Kickstarter je spletna platforma, ki podjetjem z inovativnimi projekti omogoča zbiranje sredstev od simpatizerjev podjetja, ekipe oziroma projekta samega. Gre za podporo projektov v začetni fazi, ko se še razvijajo ter ustvarjalci nujno potrebujejo sredstva za zagon. Na tej platformi se je uspešno predstavilo tudi nekaj slovenskih podjetij, eno izmed njih je XVIDA. Uspešno in nadvse zanimivo zgodbo tega slovenskega startupa nam bo predstavil direktor podjetja Uroš Čadež.

18:05: Kateri razpisi so zanimivi za mlada podjetja?

Pristojna ministrstva so že oziroma bodo do konca junija objavila 40 novih razpisov v skupni vrednosti 457 milijonov evrov. Gre za največjo vzpodbudo gospodarstvu v zgodovini naše države. Pomemben del teh razpisov je namenjen vzpodbujanju podjetništva, torej lahko za sredstva kandidirajo podjetja, za nekatera med njimi tudi mlada podjetja. To je odlična priložnost za startupe, da pridejo do zagonskih sredstev za razvoj svojih produktov. Andrej Kure iz podjetja Vinibis bo predstavil možnosti pridobivanja razpisov za mlada podjetja s poudarkom na aktualnih razpisih P2 in P1.

18:55: Kako do kredita?

Padec bonitetnih ocen, reševanje zgrešenih finančnih naložb, nevračanje kreditov ter pomanjkanje denarja na splošno, to je le nekaj razlogov, zakaj je danes bistveno težje priti do kredita kot pred krizo. Če ste mlado podjetje brez zagotovljenih prihodkov oziroma te le predvidevate v vašem poslovnem načrtu, je naloga še toliko težja. Petra Kržišnik iz Banke Koper bo govorila o možnostih mladega podjetja za pridobitev kredita.

19:45: Zaključek ter pogostitev

Udeležba na dogodku je brezplačna, število prijav je omejeno, obvezne pa so prijave!

Kdaj 27.02.2013, od 16:00 do 20:00
Kje Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Mala dvorana

Prijavite se lahko tukaj: MP dogodek: Kako financirati ustanovitev ter rast startupa? >>
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost