Predavanje: mladi podjetnik Jure Berk (Berk Composites)

Prostor za vpis dogodkov, druženj, predavanj, webinarjev, delavnic...
Bazen Kranj
Prispevkov: 1
Pridružen: 13 Maj 2013, 13:44

Predavanje: mladi podjetnik Jure Berk (Berk Composites)

OdgovorNapisal/-a Bazen Kranj » 13 Maj 2013, 14:35

Cikel delavnic in predavanj: stopimo v stik s podjetništvom in kadrovanjem
Gost: mladi podjetnik Jure Berk, Berk Composites

Sreda, 15. maj @ 19:00
Bazen Kranj (stari kranjski bazen na Savskem otoku, Stara cesta 25a)

Za Jureta Berka težko rečemo, da je običajen študent strojništva, ker je za 20-letnika iz Domžal zelo neobičajen. Šest let se že namreč strastno posveča razvoju in izdelavi karbonskih izdelkov, vse od ideje, izdelave kalupov pa do končnega izdelka – poudarek daje predvsem ultralahkim komponentam, ki so narejene izključno po meri in kjer je nizka teža izrednega pomena. Pod njegovimi rokami so nastali že številni integrirani sedeži, nosilčki, cestni kolesarski okvirji, pa celo proteze oz. opornice. Da ni povsem običajen otrok, je dokazal že kot osnovnošolec, ko sta s prijateljem dve leti delala na raketah in si prislužila nagrado za najboljša slovenska mlada znanstvenika.

Ker je bil Jure do nedavnega tudi tekmovalni cestni kolesar (med drugim tudi slovenski reprezentant), se je v zadnjih šestih letih posvetil izdelavi kolasarskih komponent. Začetki so bili težavni, ogromno učenja in testiranj, kaj kmalu pa je navezal stike, s katerimi v tem poslu ne gre. Ni šlo niti brez denarja, vsega, ki ga je prislužil kot kolesar in štipendist, je vložil v svoj hobi, ki pa je danes nekaj več kot le hobi. Jure, človek mnogih idej, je šel nato korak dlje, kot samostojni podjetnik je ustanovil Berk Composites. Z zares odličnim delom si je na široko odprl vrata, njegovo zagnanost pa so opazili tudi v nekaterih profesionalnih kolesarskih moštvih, za katera že izdeluje nekatere komponente po naročilu: sedežne opore za ekipo Sky, lahko se pohvali tudi s tem, da je na največjem kolesarskem sejmu novosti (Eurobike) švedsko podjetje A2J na svojih razstavnih kolesih – šlo je za kolesa z najlažjimi okvirji na sejmu – uporabilo sedeže Berk Composites. Juretu se stvari odvijajo s svetlobno hitrostjo, je pred tem, da odpre podjetje (kot d.o.o.), ima pa tudi že ponudbe za službo …

Vse dosedanje izkušnje bo delil z nami na predavanju, kjer boste izvedeli, kako lahko hobi postane življenjski projekt, pozitivne in negativne izkušnje, kakšen posluh ima do mladih podjetnikov država in še veliko več.


Vstop je prost!

Dodatne informacije:
www: http://www.bazen-kranj.si/dogodki/preda ... omposites/
FB: https://www.facebook.com/events/182316031922347
@: info@bazen-kranj.si
tel.: 031 370 045 (Jaka)
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost