Vprašanja glede s.p.

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
aceofs
Pripravnik

Re: Vprašanja glede s.p.

OdgovorNapisal/-a aceofs » 21 Dec 2023, 15:29

djani4 napisal/-a:Pozdravljen,
Nameravam ustanoviti popoldanski s.p. , uvažati mislimo brezalkoholne pijače iz Grčije in prodajati na debelo restavracijam.Zanima me ,kako je v tem primeru z DDV - ali sem v tem primeru davčni zavezanec tudi če letno ne presežem 50.000 EUR, ter kako obračunavam DDV - zaračunam 9,5% DDV od kodralnik za lase blaga ?
https://elpec-ebikes.com/collections/celade

nisi zavezanec ce ne presezes 50000

aceofs
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a aceofs » 31 Mar 2024, 21:27

aceofs napisal/-a:
djani4 napisal/-a:Pozdravljen,
Nameravam ustanoviti popoldanski s.p. , uvažati mislimo brezalkoholne pijače iz Grčije in prodajati na debelo restavracijam.Zanima me ,kako je v tem primeru z DDV - ali sem v tem primeru davčni zavezanec tudi če letno ne presežem 50.000 EUR, ter kako obračunavam DDV - zaračunam 9,5% DDV od oglaševanje na facebooku darilni seti licitacija vozil ?
Zumba ples

nisi zavezanec ce ne presezes 50000

lahk oda se je ta cifra malo spremenila

Water55
Rookie

OdgovorNapisal/-a Water55 » 10 Sep 2024, 21:01

Luka napisal/-a:Jaz bi na tvojem mestu našel kakšnega kolega, ki bi morda šel v posel tudi kot soinvestitor in bi bil pač pripravljen prevzeti del odgovornosti. Pa masivna plošča za mizo poleg tega posla s tem podjetjem se lahko ti še vedno ukvarjaš s servisom, ker tako ali tako ni dobro biti odvisen od enega naročnika in ti tako energijski napitki podjetje ne propade..

se strinjam :lol:

aceofs
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a aceofs » 12 Jan 2025, 18:28

jure981 napisal/-a:Pozdravljeni.
Ker sem v letu 2017 postal invalid III.kategorije z zdravstvenimi omejitvami in sem posledično zaradi tega izgubil službo pri dolgoletnemu delodajalcu, razmišljam v smeri s.p -ja, ker mi drugega zaradi zdravstvenega stanja ne preostane.

Razmišljam v smeri samopostrežnih samostoječih avtomatov, neke vrste pralnice (ne avtopralnice!)...
Vem, da sem kot invalid oproščen plačila za pokojninske prispevke. (če se motim, me popravite)

Zanima me pa sledeče:
na katere institucije se naj sploh obrnem, da dobim informacije glede vseh dovoljenj, ki bi jih potreboval za dejavnost?

Bil sem že na kovinski regali točki v moji občini, kjer mi niso znali ničesar povedati, razno to, da lahko pri njih opravim kompletno registracijo s.p.ja.

Hvala za pomoč.

l.p.
https://pharma-hemp.com/sl/shop/zascita-koze/20-cbd-konopljino-mazilo-healing-6000-mg-cbd/
Jure

se m izdi da imas prav. obrni se pa na spot tocko, za s.p. so super (::

ribica123

Zmenke za seks.

OdgovorNapisal/-a ribica123 » 22 Jan 2025, 04:38

Jakob
Rookie

Seksualni svetovalec.

OdgovorNapisal/-a Jakob » 26 Jan 2025, 06:48

virtualplus.eu
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a virtualplus.eu » 05 Feb 2025, 16:39

Pri uvozu iz EU navadno potrebuješ DDV-številko, saj so pogoji nekoliko drugačni kot pri poslovanju zgolj v Sloveniji. Tudi če ne presežeš 50.000 EUR letnega prometa, boš moral spremljati pravila za pridobitve blaga znotraj EU (trenutno je meja 10.000 EUR za obvezno DDV-registracijo pri pridobitvah). Glede stopnje DDV za brezalkoholne pijače je večinoma 22 %, razen če gre za izjeme, ki so lahko obdavčene z nižjo stopnjo. Predlagam natančen pregled tarifnih številk in posvet z računovodjo. Za kratke brezplačne usmeritve me lahko kontaktiraš prek zasebnega sporočila, z veseljem pomagam.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov