Nasvet za študentsko delo online

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
AdnanHodzic

Nasvet za študentsko delo online

OdgovorNapisal/-a AdnanHodzic » 03 Okt 2025, 12:53

Pozdravljeni!
Že nekaj časa delam online (2leti) kot študent zraven študija in je vse skupaj bilo neregistrirano - placila za online delo sem prejel v kripto ki sem ga cez Binance direktno na bancni racun skesiral. Delam kot manager za dva streamer-a ter za spletno stran za stave ki pa je registrirana v Ciper-u brez VAT-ID-a tako da imam kar nekaj vprasanj kako naj postopam in to delo nekako legaliziram ali speljem skozi z najmanjsim davkom

Znesek dohodka letno varira ampak je okoli 12,500EUR~ delam pa za 4 razlicna izvora, Kanada, Dubai pa se Ciper brez VAT ID-a tako da v tej situaciji tudi ne bi vedel kako bi izdal račun iz SP-ja.

Ali je možno odpreti SP kot najemnik v stanovanju? Pa ali bi bil mozen prelaz iz normiranega v popoldanskega ce bi dolgotrajno to po studiju se zaposlil redno pa bi potem imel popoldanski SP?

Kaksne moznosti imam kot student da bi to izslo z najmanjsim davkom / po moznosti brez ustvarjanja SP saj bi izgubil studentsko delo, normirani SP pa bi po vsej verjetnosti kostal 60%~ mesecnega prihodka ce sem prav zastopil. Po moznosti bi prijavil kot kripto dohodek od trading-a (25%) ampak me tudi zanima ali moram nekaj investirati da bi prijavil dohodek? Ali bi lahko samo prijavil da je ves earnings = profit?

Vsak nasvet je dobrodosel!

novinec
Vodja oddelka

Re: Nasvet za študentsko delo online

OdgovorNapisal/-a novinec » 08 Okt 2025, 11:00

S.p, lahko odpreš na naslovu na keterem si prijavljen ali pa na naslovu staršev itd
Kar se tiče obdavčitev pa raje vprašaj tukaj

https://davkoplacevalci.com/davcni-klep ... se-rubrike

stepphiesecret
Pripravnik

Re: Nasvet za študentsko delo online

OdgovorNapisal/-a stepphiesecret » 09 Okt 2025, 15:10

novinec napisal/-a:S.p, lahko odpreš na naslovu na keterem si prijavljen ali pa na naslovu staršev itd
Kar se tiče obdavčitev pa raje vprašaj tukaj Pharma Hemp

ženski parfumi

Ker dela za tuja podjetja brez VAT-ID, mora ugotoviti, ali je možno njegovo delo prijaviti kot dohodek iz drugih pogodbenih razmerij, kar bi bilo za študenta manj obremenjujoče kot s.p.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost