S.P. samo za kratek čas

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
abaximan
Rookie

Re: S.P. samo za kratek čas

OdgovorNapisal/-a abaximan » 16 Mar 2010, 10:21

Hvala za odgovor Lea. Zadeva je, da gre za visok znesek, tako da tole ni nobena kolobocija glede na vsoto. Drugače pa stranka, ki mi bo nakazala denar nujno potrebujejo izstavljen račun s strani d.o.o. ali s.p. To je pogoj za to, da dobim denar. Dejansko na začetku še s.p. ni bila možnost, vendar smo se potem nekako dogovorili za s.p. D.o.o. mi ni dišal saj to pa res potegne za sabo cel kup zadev, da ne govorim, da bi moral skoraj 1/10 zaslužka za odpiranje d.o.o. žrtvovati. Sicer bi to dobil nazaj, vendar ...no skratka preveč komplikacij. Sicer sem že naredil domačo nalogo in sem glede odpiranja in zapiranja vse prebral in preveril, vendar sem se odločil, da na vsaj enem forumu preverim celo zadevo. Sem pač ziheraš ;)

Torej še mogoče odgovor na tole vprašanje:
Kako pa je z zapiranjem s.p.? Greš na AJPES zapreš, greš na banko zapreš TRR...je to to? Ali je treba še kaj poslati na DURS ali kam drugam?

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 16 Mar 2010, 10:47

Lea Bevčič
MP strokovni sodelavec

OdgovorNapisal/-a Lea Bevčič » 16 Mar 2010, 17:47

Daš vlogo za zaprtje. Pazite na prispevke. oziroma na vse, kar mora biti poknjiženo. Od datuma zaprtja 30 dni se oddajajo zaključne bilance....če kaj potrebujete pa pišite na PM.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov