S tem bi se kar strinjal.
Poleg tega bi še dodal, da nima vsak podjetnik veliko prometa. Obstajamo "popoldanci", ki imamo s.p. zato, da ne delamo na črno in da lahko npr delamo in vzdržujemo to kar smo nekoč naredili kot diplomanti, študentje v določenih podjetjih ali pa kar tako malo za hobi.
Jaz sem eden takih, ki vzdržuje in nadgrajuje določene reči še iz študentskih dni in sem npr lani odprl popoldanski s.p. in imel nekaj manj kot 3000eur prometa (izdana 2 računa). Ko sem odštel stroške, kupil prenosnika in kake drobnarije, sem v bistvu že v minusu, tako da bi mi računovodstvo predstavljalo strošek 25% mojih prihodkov (cca 600eur letno), kar je pa precej huda številka. Tako sem si plačal tečaj pri Data d.o.o. in se naučil nekaj osnov, ki zame nekako zadostujejo, saj nimam niti terjatev niti obveznosti. Zdaj urejam dokumente in seštevam in morda tudi ne bo potrebe po tem, da bi dal prenosnika v osnovna sredstva, saj je stroškov še nekaj več kot sem si mislil (malica, prispevki in ostalo kar se lahko šteje v stroške), tako da bo še manj dela.
Sicer nisem kupil vašega izvoda ampak imam tako malo računov, da bom dal kar na papir in obrazce, ki so jih objavili na data.si vendar mislim, da so vaši exceli zadetek v polno glede ljudstva. Sedaj je samo še vprašanje kako bo z nadgradnjami

Me pa veseli ko vidim, da je nekdo tako na enostaven način nekako uspel najti tisto, kar ljudje potrebujejo. Tako enostavno, pa nihče ni ponudil do sedaj tako izpopolnjeno za tako nizko ceno.
Mnogi ponujajo "ugodno računovodstvo" in online programe za vodenje, vendar se meni 50eur na mesec nekako ne zdi ugodno glede na moj promet. Res pa je, da je ceneje tudi z računovodskim servisom kot pa če nardiš kako napako, ki te lahko stane precej več.
Vedno več nas je takih, ki se moramo poleg svojih dejavnosti ukvarjati tudi z ostalimi birokratskimi zadevščinami.