Stran 1 od 1

Odprtje d.o.o.

Objavljeno: 21 Mar 2017, 20:28
Napisal/-a Matej95
Pozdravljeni,

imam nekaj vprašanj glede odprtja d.o.o. ki jih na internetu nisem zasledil oz. sem jih spregledal.

Startali bi trije in namreč 2 študenta (status do oktobra) ter oseba, ki je že redno zaposlena. Zanima me, kakšne prispevke bi morali plačevati poleg davka ter kaj/če se spremeni v primeru, da dva družbenika ne podaljšava študentskega statusa.

Naslednja stvar, ki me zanima je poslovno leto. Ker je delo bolj sezonsko, razmišljamo, da bi bilo podjetje odprto med 1. Marcom in 1. Decembrom, kakšna je dejanska razlika, če ven "vržemo" te tri mesece.
Kakšen status sploh ima to podjetje, ko ne teče poslovno leto? Po logiki predvidevam, da se takrat preko tega podjetja ne more opravljati nobene dejavnosti, nevem pa ali se lahko takrat vlaga denar V PODJETJE ter če se v tistem času lahko sklepajo kakršnekoli pogodbe v imenu tega podjetja.

Še zadnja stvar, ki me zanima pa je ali podjetje avtomatsko izgubi pomen "mlado podjetje" (oz. pod kaj se to sploh smatra), zaradi tretjega družbenika, ki je starejši od 40 let ter ali je kakšna možnost, da da ta naziv podjetje vseeno ohrani.
Nekaj časa nazaj sem zasledil, da naj bi država/občina ali nekadruga ustanova podpirala in finančno pomagala mladim podjetjem, kako je s tem?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Re: Odprtje d.o.o.

Objavljeno: 10 Apr 2017, 10:42
Napisal/-a Nejc Setnikar
Pozdravljeni,

višina in način plačevanja prispevkov je odvisna od zavarovalne podlage.

"Mirovanje" kakršnekoli statusne oblike podjetja, vključno z d.o.o. ne obstaja.

Vabljeni na MP svetovanje:
- http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogo ... ium=banner
- http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogo ... =upper-nav