Stran 1 od 1

Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije

Objavljeno: 10 Apr 2017, 15:28
Napisal/-a markoslo
Pozdravljeni,
imamo podjetje (d.o.o.), ki ima kot eno od dejavnosti vpisano - 73102 Raziskovanje in eksperimetlni razvoj na področju tehnike (še po starem SKD). Če bi hotel pridobiti dovoljenje za sedanji Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije (72.190) kaj potrebujem? Je kaka posebna zahteva za osebje ali kake posebne zahteve o prostorih? Financiranje razvoja bi bilo izključno iz lastnih sredstev. (Nekaj sem bral in sem videl, da se zelo zakomplicira če se za razvoj uporabljajo državna sredstva.)
Razvijal bi neko močnostno elektroniko in bi v prostoru potreboval tudi nekaj osnovnega orodja spajkalniki, vrtalni stroj (uporabljen mogoče 1x na 3 mesce) itd.

Lp,
Marko

Re: Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije

Objavljeno: 18 Dec 2017, 16:08
Napisal/-a TajnikB
Na ARRS ne dobiš 'dovoljenja', se samo registriraš, če izpolnjuješ pogoje (jih je več). Registracija je lahko pogoj za kak razpis, ne pa za vsak razpis. Če je vprašanje še aktualno, se me za več info lahko kontaktira.

Re: Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije

Objavljeno: 17 Avg 2018, 10:55
Napisal/-a mblaznik
Pozdravljeni,

Razmišljam o odprtju s.p.-ja ("popoldanski") v okviru katerga, bi rad izvajal raziskovalno in razvojno dejavnost na področju tehnologije za podjetje iz tujine. Zanima me ali je za opravljanje te dejavnosti res nujno potreben vpis v register zasebnih raziskovalcev? Namreč, eden izmed pogojev za vpis je potrdilo da, nisem v delovnem razmerju, kar bi pomenilo da sploh ni možno izvajati te dejavnsoti v okviru "popoldanskega" s.p.-ja.

Zmeda je nastala, ker sem v AJPES-u našel 246 s.p.-jev z dejvnostjo 72.190 (Raz.-razv.dej.na dr.podr.narav.,tehnol.), v registru zasebnih raziskovalcev na ARRS pa jih je le 14 (17.08.2018).

Hvala za pojasnilo ter lep pozdrav!

Matic

Re: Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije

Objavljeno: 13 Sep 2018, 12:03
Napisal/-a TajnikB
Odvisno kakšne pogoje daje naročnik. Posebnega razloga zakaj bi bilo potrebno biti registriran še kot raziskovalec pri ARRS ne vidim. Pri ARRS je vpis potreben npr. za kanididranje na slovenskih razpisih za RRI dejavnost.

Je pa potrebna za delo za podjetje iz tujine registracija svoje DDV številke.