Stran 1 od 1

Kako lahko uresnicim svojo idejo?

Objavljeno: 23 Jul 2018, 19:56
Napisal/-a Neoxy
Pozdravljeni,

Ze dolgo casa brskam po spletu ampak na koncu vedno ostanem brez odgovorov. Sem redno zaposlen programer pri velikem podjetju in studiram da bi odprl "popoldanski" sp. Rad bi proizvajal ,programiral in prodajal module za osvetlitve. Gre se za razvoj tiskanih vezij, sestavo in prodajo le teh. Te module bi seveda dal tudi ustrezno testirat za CE oznako. Tiskana vezja bom naceloma dal delat v tujino (polagalke in etest), jaz bom na koncu samo modul sestavil skupaj in sprogramiral. Gre se za manjse serije in je bolj hobi program. Problem je ta, da tudi ce imam znanje nekaj takega naredit nimam pa za to izobrazbe. A so to kaki problemi pri obrtni zbornici? Lahko sploh to delam na kak nacin brez ustrezne izobrazbe? Kako lahko potemtakem uresnicim svojo idejo?

Prosim za kakrsen koli nasvet. Hvala

Re: Kako lahko uresnicim svojo idejo?

Objavljeno: 24 Avg 2018, 21:10
Napisal/-a MirkoSp
Najprej ti predlagam, da preveriš koliko je zanimanja za tvoj izdelek na trgu. Čeprav si želiš, da bi bil izdelek na začetku kar najbolj popoln za tvoje kupce ( vsaj jaz tako delujem ker sem že po defaultu perfekcionist :) ), si moraš rezervirati nekaj časa na dan/teden da poiščeš svoje prve kupce. Ko boš dobil svojih prvih 10 kupcev, bo "feedback loop" naredil svoje, začel boš dobivati ideje kako izdelek izboljšati in na koncu boš lahko ponudil trgu nekaj kar si zares želi.

Re: Kako lahko uresnicim svojo idejo?

Objavljeno: 13 Sep 2018, 11:58
Napisal/-a TajnikB
opozorim še na potencialen problem, ki ga imaš lahko z delodajalcem, če pred odprtjem popoldanca ne dobiš pisnega soglasja in / ali če ciljaš na iste stranke. Posledica je lahko krivdna odpoved pogodbe in tožba za poslovno škodo.