UStanovitev lastnega sp

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
dmdesign
Prispevkov: 1
Pridružen: 01 Maj 2020, 15:34

UStanovitev lastnega sp

OdgovorNapisal/-a dmdesign » 01 Maj 2020, 15:45

Pozdravljeni

Že dalj časa se ubadam z mislijo in željo po izdelovanju nakita. Sedaj pa deloma zaradi "korona krize" ker ne dobim službe in deloma ker sem našla ustrezen material iz katerega bi izdelovala nakit. Gre se tukaj za srebrni nakit. Sem nekaj informacij že dobila iz urada za meroslovje, vendar glede prodaje oziroma začetek preko ODD oblike niso še odgovorili. Me skrbi da bo odgovor da rabim svoj sp da potem lahko dam delati svoj unikatni žig dobavitelja.

Prosila bi za nasvete kaj oziroma katera oblika bi bila najbolj primerna.

Trenutno sem brezposelna in imam dva majhna otroka kjer je ta mlajši šele 3 leta letos. (bi lahko prvo leto tako koristila 50 za odprtje novega sp in polovični na to iz vidika starševstva?) Da so potem stroški nekje 25% na mesec?

Poznam norminarni sp. IN kako se naredi letni obračun za akontacijo dohodnine. Zanima pa me ali je vseeno primerna oblika normirani sp ali bolje z dejanskimi strški? A za dejanske stroške je ptorebno imeti računovodjo? Ali je smiselno ta sistem ker imam dva otroka in bi ju lahko pod oljšavo pisala? ALi ima kakšen pomen ker surovine bi v večini primerov uvaža iz evrope, mogoče kakšne izjemo iz amerike.

Kakšen drug način da bi imela uradno odprto in lahko izdelovala ter prodajala. BI pa večinoma preko spletnih virov prodajala, je potebno pravno gledano biti na kaj tukaj pozorna.

Katere dejavnosti se registrirajo potem (za izdelavo nakita iz srebra, za morebitne teaje izdelave nakita, prodajo preko spletnih portalov kot je etsy.

Moram imeti ločeni trr račun ali je lahko ta ki ga imam sedaj privatnega?


lep pozdrav
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov