opustitev študija in začetek podjetništva??

Realizacija ideje, lean metode, analiza trga, s.p., d.o.o. ali druge oblike podjetja.
aljazsss
Prispevkov: 1
Pridružen: 04 Okt 2020, 19:12

opustitev študija in začetek podjetništva??

OdgovorNapisal/-a aljazsss » 04 Okt 2020, 19:57

Pozdravljeni,
trenutno začenja s študiranjem na Fakulteti za šport. O svojem podjetju razmišljam že približno dve-tri leta. Ker sem o svoji ideji zelo prepričan in vem, da vodenje podjetja in ekipe, prodaja, javno nastopanje itd. ni lahek zalogaj, sem se učenja potrebnih veščin začel učiti takoj. V procesu učenja in priprave na podjetniško pot sem ugotovil kako veliko veščin moraš obvladati kot podjetnik. Ob pogovoru z vrstniki, ki obiskujejo ali pa so že zaključili z izobraževanje na Fakulteti za šport pa sem ugotovil, da ne morem računati, da bom ta znanja pridobil na faksu. Torej na kratko povedano, faks bi mi dal ogromno znanja, a tistega uporabnega znanja, ki bi ga lahko uporabil kot podjetnik bolj malo, saj bi se podjetje ukvarjalo z poučevanjem mladih o osebnostnem razvoju(ideja pa sloni predvsem na spodbujanju k bolj aktivnemu življenjskemu slogu), tema, ki bo na faksu bolj malo dotaknjena.
Zanima me kakšno je vaše mnenje o opustitvi študiranja in redni zaposlitvi(imam že ponudbo, kjer bi lahko kar lepo zaslužil), ter vlaganju denarja v izobraževanja, seminarje, delavnice in pa časa v učenje za svoje podjetje pomembnih stvari(učenje na faksu ti bojda vzame ogromno časa, doma pa imamo tudi kmetijo, zato bi verjetno zmanjkalo časa za učenje o podjetništvu in osebnostne razvoju)?
Mogoče kdo je tudi ali so za poučevanje na šolah(delavnice-izobraževanja izven pouka) kakršnikoli pogoji, in na primer ne bi imel dovoljenja za prijavo dejavnosti, če ne bi imel licence za poučevanje, ki bi jo dobil z doštudiranjem(čeprav, bi imel recimo dokazila, cerfitikate o zunaj študijskih izobraževanjih).
Že v naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore in pomoč :)
 

dk33198
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 30 Sep 2020, 06:08

Re: opustitev študija in začetek podjetništva??

OdgovorNapisal/-a dk33198 » 14 Nov 2020, 08:22

Pozdravljen.

Moje mnenje je, da če imaš v trenutnih časih ponujeno službo in dobro plačo le to vzemi a ob tem delu študiraj, ker šola na koncu zgodbe vseeno nekaj velja.
Upam, da sem ti v kratkem in jedrnatem odstavku malce povedal svoje mišljenje.

Srečno in vse dobro ti želim, lp


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov