Uvoz iz Svice. Dajatve in carina.

Tonino
Prispevkov: 1
Pridružen: 06 Mar 2017, 15:06

Uvoz iz Svice. Dajatve in carina.

OdgovorNapisal/-a Tonino » 06 Mar 2017, 15:13

Pozdravljeni,

Moje vprasanje se nanasa na uvoz is Svice. Poskusal sem najti kaksno info na forumu, vendar nisem zasledil nicesar, zato resnicno upam, da pravkar ne pisem duplikata oz. spamam forum :)

Ima mogoce kdo izkusnje z uvozom produktov iz Svice (gre za raznorazne produkte. Od elektronskih naprav do navadnega deznika)?

Zanimajo me koliksne bi bile dajatve (carine, davek, itn.) v primeru, da uvazam 100 deznikov v vrednosti 1000 EUR (teoreticen primer).

Vsakrsne pomoci oz. odgovora bi bil zelo vesel. Ali pa vsaj napotitve kam se lahko obrnem in zagotovo dobim odgovor. Nekatere pisarne na misnistrstvu enostavno ne odgovarjajo na maile, po telefonu pa jih se nisem uspel dobiti.

Najlepsa hvala.

Toni
 

modrivlak
Uradnik
Prispevkov: 77
Pridružen: 15 Mar 2016, 17:31

Re: Uvoz iz Svice. Dajatve in carina.

OdgovorNapisal/-a modrivlak » 08 Mar 2017, 16:10

Pozdravljen,

ne vem zakaj bi kontaktiral ministrstvo za karkoli. V kolikor je zadeva legalna za uvoz v EU potem uvoziš kot iz vsake druge države, ki ni v EU. Po potrebi plačaš carino ter seveda naš DDV, ki si ga v primeru, da si DDV zavezanec poračunaš, drugače pač plačaš.

Ker si vprašal "kolikšne bi bile dajatve, carine, davek". Davek je fiksni in to je DDV 22%, carina je pa različna od 0% do X%, odvisno za kaj gre.

Najlažje in najhitreje ti bo to informacijo dobiti pri kakšnik prevoznikih ali podjetjih ki se ukvarjajo s carino.

lp


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost