Stran 1 od 1

Uvoz iz Amerike

Objavljeno: 03 Dec 2017, 14:16
Napisal/-a podjetni22
Zdravo,
imam spletno trgovino in sem zavezanec za DDV. Do sedaj sem kupoval na področju EU, sedaj pa sem našel zanimivega dobavitelja iz Amerike. Ali ima kdo izkušnje z uvozom iz ZDA? Kako poteka postopek carinjenja ? Je potreben kakšen poseben obrazec, ki ga izpolni dobavitelj. Ali jaz zaprosim carino, ali me ona pozove, ko prispe roba v Slovenijo. Vsaka info dobrodošla.
LP

Re: Uvoz iz Amerike

Objavljeno: 04 Dec 2017, 16:45
Napisal/-a mfisnar
Pozdrav,

Odvisno kakšne količine boš vozil. Ali boš sam vse rihtal ali boš mel cargo agente...itd itd.

Re: Uvoz iz Amerike

Objavljeno: 06 Dec 2017, 13:09
Napisal/-a podjetni22
LP.
Imam direkten kontakt do dobavitelja, pošiljal bi mi letalsko, nato GSL ali DPD. Naenkrat cca 1000 EUR vrednosti. Če ni prezahtevno bi urejal sam (saj veš na začetku je vsak strošek pomemben).
LP Kristian

Re: Uvoz iz Amerike

Objavljeno: 06 Dec 2017, 22:58
Napisal/-a novinec
Pokliči na DHL v Trzinu , ti bodo vse razložili kaj potrebuješ

kako postati uvoznik

Objavljeno: 12 Jun 2019, 14:26
Napisal/-a mladapodjetnica
Zdravo,
želim postati uvoznica nekega kozmetičnega izdelka iz Amerike. Na našem trgu ga še ni, lahko ga naročiš samo preko spleta direktno na njihovi strani. zaenkrat še nimam nobenega znanja, zato me zanima če bi mi lahko malo pomagali. pač kako to vse deluje, kako s tem začneš. kaj vse potrebujem. ali obstaja kakšna knjiga, ki bi to zelo dobro opisala?

Re: Uvoz iz Amerike

Objavljeno: 26 Jun 2019, 17:29
Napisal/-a TajnikB
mladapodjetnica: pogoji za kozmetiko so v EU drugačni kot v ZDA. Zato te kozmetike verjetno ni pri nas na tržišču. Za to področje je potrebno skoraj toliko znanja kot za prodajo živil.

Re: Uvoz iz Amerike

Objavljeno: 12 Avg 2019, 23:17
Napisal/-a Borut Borštnik
Vse kar hočeš prodajat v EU mora ustrezat EU standardom. Če izdelka še ni na trgu, potem boš morala ti opraviti vsa začetna testiranja, ki pokažejo, da je izdelek varen.

Re: Uvoz iz Amerike

Objavljeno: 13 Okt 2019, 22:23
Napisal/-a sparkyca
Pozdravljeni.

Tudi mene zanima uvoz izdelka iz zda (kozmetični artikel). V Sloveniji ga še ni, prodajajo ga v nekaterih evropskih državah zato sklepam da ni sporen. Prodaja bi na začetku potekala preko fb strani, instagram, kasneje je v planu spletna stran kjer bi bilo več artiklov.
Kako začeti? Kontaktiram proizvajalca in od tam naprej? Na kaj je treba biti pozoren? Verjetno bi za začetek bilo najbolj pametno prodajati preko popoldanskega s.p.? Sem čisti začetnik tako da bi bila vesela katerekoli informacije :) lep pozdrav