Izvoz iz Slovenije v eno od držav EU

Geronimo85
Prispevkov: 1
Pridružen: 12 Maj 2019, 20:25

Izvoz iz Slovenije v eno od držav EU

OdgovorNapisal/-a Geronimo85 » 12 Maj 2019, 21:55

Pozdravljeni,

letos se selim v eno od držav EU in sem med sprehajanjem po njihovih trgovinah opazila, da imajo na policah naše pivo, vendar samo brezalkoholno in to na dnu stalaže, porinjeno nekam nazaj, v lokalih pa nimajo pojma, da obstaja. Pravzaprav opažam, da nikjer ni na voljo nobeno pivo s področja bivše Jugoslavije.
"Domorodci" so velikokrat poskusili naše pivo in so, milo rečeno, nori nanj, pa tudi cena jim je zelo všeč.
Zanima me, ali bi bilo izvedljivo, da bi svojemu že obstoječemu slovenskemu s.p.-ju dodala primerno dejavnost in:

a) oskrbovala lokale in trgovine v tej regiji;
b) odprla spletno trgovino za dostavo znotraj te države, kot imamo pri nas recimo spletno trgovino Pivoljub, ampak izključno za piva s tega
področja (bivša Jugoslavija), ali pa spletno trgovino z našimi izdelki znotraj te države;
c) odprla mini mini lokalček v centru mesta, kjer bi stregla izključno pivo in kakšne prigrizke, ampak da bi bil neke vrste lokalček s slovenskim
pivom, kjer bi pripravljala degustacije naših mikropivovarn in seveda naših velikih, khrati pa bi v trgovini lahko naše pivo tudi kupili.

Naj poudarim, da o tej vrsti posla nimam pojma - utrnila se mi je ideja, rada spijem kakšno pivo, in verjetno bi bila to tudi dobra promocija za našo Slovenijo, prav gotovo bi se Slovenci, ki bi pripotovali tja, ustavili in spili kakšno domače pivo, domačinom bi pa pivo ponudila po nižji ceni, kot ga prodajajo tam, in še vedno imela dobiček, ker je razkorak v ceni tolikšen.

Torej, ali je kaj od omenjenega sploh izvedljivo? Kam naj se obrnem za več informacij, kje naj začnem? Če želim izvažati pivo in ga dobavljati lokalom, ali moram o tem obvestiti pivovarno?

Hvala za kakršnekoli odgovore. :)

Martina
 

TajnikB
Uradnik
Prispevkov: 88
Pridružen: 18 Dec 2017, 15:26

Re: Izvoz iz Slovenije v eno od držav EU

OdgovorNapisal/-a TajnikB » 14 Maj 2019, 16:08

Za distribucijo je treba preučiti zahteve, predpise našega in ciljnega trga. Recimo deklaracija, obveznosti izvoznika, distributerja ipd.

Pri spletni maloprodaji je malo lažje ker se upošteva slovenske predpise. Sam se sicer čudim da pivoljub nima strani v drugih jezikih, če je tak interes zunaj, pa tudi strani so porazno amatersko oblikovane.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost