Prodaja podobnih izdelkov

entlit
Prispevkov: 1
Pridružen: 08 Sep 2019, 18:33

Prodaja podobnih izdelkov

OdgovorNapisal/-a entlit » 08 Sep 2019, 18:42

Pozdravljeni,

Rabil bi vašo pomoč, saj ne najdem odgovora na naslednje vprašanje.
Kot že mnogi tukaj skušam odpreti spletno trgovino, v kateri bi prodajal izdelke iz kitajske. Sedaj se mi je pojavila dilema, ker ne vem ali je naslednje kaznivo ali ne.
Namreč rad bi prodajal sonične naprave za čiščenje obraza (no name izdelke). Nekaj podobnega kot prodaja uveljavljena znamka Foreo. Vendar sedaj ne vem ali je zakonito ali ne, saj imajo izdelki, ki bi jih jaz prodajal isto funkcijo kot Foreo, vendar so oblikovno čisto drugačni. Tudi nikjer na izdelkih ne piše Foreo in seveda mojih izdelkov tudi nebi oglaševal kot Foreo.

Moje mišljenje je da to ni nezakonito, saj s tem nebi kršil avtorskih pravil Foreo krtačk za obraz.

Najlepša hvala za pomoč.
 

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 640
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Prodaja podobnih izdelkov

OdgovorNapisal/-a novinec » 08 Sep 2019, 20:02

Po mojem ni nič narobe, saj verjetno Foreo ni mogel zaščititi patenta za čiščenje obraza. Če je, potem je zaščitil ime kot blagovno znamko, mogoče, čeprav ne verjamem pa obliko. To se da preveriti tudi preko neta, verjemo da boš ure in ure za računalnikom. Ker pa praviš da je oblikovno drugačen potem ni problema.
Take naprave morajo pa ustrezati slovenskim predpisom , moraš dati garancijo, zagotavljat rezervne dele vsaj 5 let za vsak model itd...Verjemi, da je že marsikdo obupal ko je videl kaj je potrebno. Pa še Kitajci niso najbolj zaupanja vredni, ne verjet najbolj njihovim obljubam pri dopisovanju. Ko je kaj narobe se ti bolj poredko javijo. Zamisli da ti pošljejo celo serijo ki bi kmalu crknila.......
Pa še precej ceneje bi moral prodajati kot Foreo, saj je no name izdelek. Ljudje danes bolj zaupajo uveljavljenim znamkam.

TajnikB
Uradnik
Prispevkov: 88
Pridružen: 18 Dec 2017, 15:26

Re: Prodaja podobnih izdelkov

OdgovorNapisal/-a TajnikB » 12 Sep 2019, 23:29

Podobno kot piše novinec, izdelki morajo imeti EU certifikate in garancijo. Za rezevne dele pa ne vem, po moje je lahko tudi vračilo denarja.
Problem pri Kitajcih je, da ti lahko prodajajo izdelke, ki samo izgleda kot sonični aparat in ne dela kot pravi izdelek. Par slabih ocen kupcev ti lahko sesuje posel.
Jaz bi poiskal distributorja iz Evrope, ki se že mora držat kakovostnih kriterijev.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost