Združevanje Opencarta in HTML Landing pagea
-
Mirkos
- Rookie
Združevanje Opencarta in HTML Landing pagea
Zdravo, imam spletno trgovino v Opencartu in sem z njo zadovoljen ter navajen na opencart, uporabljam Journal 2 temo in mi deluje vse super pa imam staro verzijo 2.0 OC. Ker sem malo laik za programiranje in bi rad na drugi domeni ustvaril spletno trgovino za samo en produkt, torej neke vrste landing page samo z enim produktom. Ker sem navajen na Opencart bi to postavil seveda tam. Ampak ne najdem nikjer pametne teme za one product/landing page za opencart, sem pa našel en dober HTML za Landing Page, zanima me, če se to, da uporabiti na opencartu, torej kako implementirati ta landing page, ki ni TEMA, Opencart, verzija ni važna ker je domena še vedno prazna in bi naloil tisto ki bi šla takrat. Če je kak programer tu mi lahko zaupa kak email? Bi se tam morda pogovorila in bi mi on to proti plačilu uredil? Namreč na theme forest sta dva HTML 5.0 responsive Landing page templata, ki bi ju kupil oziroma samo enega ampak rabim nekoga da bi to implementira oziroma združi s trgovino, ker to v osnovi ni Opencart tema. Se to sploh da? Ne se smejat pač se ne spoznam 
|
|
-
Water55
- Rookie
Re: Združevanje Opencarta in HTML Landing pagea
Mirkos napisal/-a:Zdravo, imam spletno trgovino v Opencartu in sem z njo zadovoljen ter navajen na opencart, uporabljam Journal 2 temo in mi deluje vse super pa imam staro verzijo 2.0 OC. Ker sem malo laik za programiranje in bi rad na drugi domeni ustvaril spletno trgovino za samo en produkt, torej neke vrste landing page samo z enim produktom. Ker sem navajen na Opencart bi to postavil seveda tam. Ampak ne najdem nikjer pametne teme za one product/landing page za opencart, sem pa našel en dober HTML za Landing Page, zanima me, če se to, da uporabiti na opencartu, torej kako implementirati ta landing page, ki ni TEMA, Opencart, verzija ni važna ker je domena še vedno prazna in bi naloil tisto ki bi šla takrat. Če je kak programer tu mi lahko zaupa pomoč pri zanositvi kak email? Bi se tam morda pogovorila in bi mi on to proti plačilu uredil? Namreč na theme forest sta dva HTML 5.0 responsive Landing page templata, ki bi ju kupil oziroma samo enega ampak rabim nekoga da bi to implementira oziroma združi s trgovino, ker to v osnovi ni Opencart tema. Se to sploh da? Ne se smejat pač se ne spoznam
Zdravo, po opisu sodeč bi rad na ločeni domeni postavil dvižna miza zelo preprost “one-product” landing page, vendar še vedno z osnovno funkcionalnostjo krtača za sušenje las Opencarta v ozadju. To se sicer da rešiti, ni pa tako preprosto, kot če bi imel že pripravljeno OC temo.
HTML landing page, ki ga dobiš na ThemeForestu, je v osnovi samo statičen HTML/CSS/JS. To pomeni, da ni neposredno združljiv z Opencartom, ker OC pričakuje celotno strukturo teme (template datoteke, twig, controllerje itd.). Se pa tak HTML lahko uporabi kot osnova, ampak ga je treba ročno predelati v pravo Opencart temo. To pomeni izrezati HTML v Twig template strukturo, povezati gumbe “buy now” z Opencart product page / checkoutom, ter poskrbeti, da vse skripte, CSS in slike ustrezno delujejo znotraj OC templating sistema. To je za nekoga, ki ni vajen programiranja, kar zamuden projekt.
Zato ti v praksi ostaneta dve realni poti: ali najdeš OC “one product” temo oziroma minimalno tema-builder rešitev, ali pa res najameš nekoga, ki ti bo HTML predlogo predelal v funkcionalno Opencart temo in povezal s košarico. To je izvedljivo, ni pa plug-and-play. Kar se tiče iskanja programerja – na forumu običajno ne puščamo emailov, ampak običajno se dogovarja prek ZS ali pa kdo pusti kontakt. Zagotovo se najde kdo, ki ti lahko to uredi proti plačilu, če želiš pa lahko projekt opišeš še bolj konkretno (kateri HTML template, katera OC verzija, kakšne funkcionalnosti želiš na strani), da ti kdo pove okvirno, koliko dela je s tem. Skratka: da, HTML landing page se lahko uporabi kot osnova, ampak ga je treba predelati v OC temo. Če ti je OC ljubši in bi rad ostal pri njem, je to povsem možna rešitev – samo rabiš nekoga, ki zna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost