Ustvarjanje spletne strani za zmenke

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
akirbe
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 06 Avg 2012, 13:06

Re: Ustvarjanje spletne strani za zmenke

OdgovorNapisal/-a akirbe » 12 Okt 2012, 20:34

Ne moreš reči, da je trg relativno velik, ker dejansko ni. Razen če zajameš še bivšo jugo. Če nimaš za sabo 100-200k kapitala nimaš kaj iskati v temu segmentu in tudi če jih imaš mi namisel pade xx možnosti kjer bi vložek bistveno hitreje prišel nazaj.

Glede zaspanosti obeh portalov pa tudi nebi govoril. Splošna javna speed dating, druženja... dejansko ne pridejo v poštev pri portalih tipa urgenca/avanture. Zakaj? Poleg naše mentalitete je tu problem še publika. Vsaj 85% jo predstavlja moških in tista boga reva, ki se najde v ostalih procentih ne rabi druženja v živo, da najde partnerja, ker ima že tako preveč navala. Niti se ne bo izpostavljala in tvegala stigmo "kurbe" (to je tisti del povezan z mentaliteto).

Če gremo malo izven koteksta, da potrdimo zgoraj navedeno, zavod69 se že leta trudi s podobnimi srečanji, tudi ob znatni podpori obeh portalov in zadeva nikakor ne zaživi kakor bi morala.

Druga zadeva pa zajema nove funkcije, posodobitve...Tukaj pa so bili pred leti zelo pridni na avanture.net. Če je kdo prejemal njihov mailig se bo spomnil, da so bile mesečno nove funkcije in posodobitve. Resnično so orali ledino in mislim, da so šli kar konkretni zneski za to. Po logiki razvoja strani bi morali pridobivati tržni delež, zgodilo pa se je obratno. Obisk je padal. Problem? Velika večina obiskovalcev na teh portalih ni zaradi dejanskega srečanja v živo ampak zaradi fantazije, ki jo imajo o temu srečanju. Na to pa zelo težko postaviš neko dolgoročno ceno/članarino in od tega živiš.

Leto, dve nazaj smo hoteli vstopiti na ta trg. Imeli smo tudi konkreten budget za sabo vendar je podrobnejša analiza pokazala svoje. Zato mogoče o temu segmentu vem malo več. V kolikor bi se loteval dating niše, bi se loteval tega bolj splošno na nivoju portala ona-on. Tukaj pa dodatne oblike druženja in dogodkov niso težava ob zadostni kritični masi online uporabnikov.
 

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2472
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Ustvarjanje spletne strani za zmenke

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 12 Okt 2012, 22:10

Tole so podatki o prometu podjetja, ki si lastni nekaj teh portalov:
460.262 665.401 691.554

Kar dobre cifre, po mojih informacijah je iz tega naslova prišel glavni del prihodkov. Je pa seveda, kot rečeno, za nove igralce sedaj težko priti na ta trg, kjer je to podjetje zelo dobro pozicionirano. Sam se ne bi tega lotil.

Sicer pa super info iz vaše strani, se strinjam z vsem ostalim razen prvim stavkom :)

akirbe
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 06 Avg 2012, 13:06

Re: Ustvarjanje spletne strani za zmenke

OdgovorNapisal/-a akirbe » 13 Okt 2012, 23:57

Borut Borštnik napisal/-a:Tole so podatki o prometu podjetja, ki si lastni nekaj teh portalov:
460.262 665.401 691.554


Se mi je zdelo, da se bodo enkrat pojavile te številke. Vse kar lahko rečem je, da je tu še nekaj ostalih zadev.

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2472
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Ustvarjanje spletne strani za zmenke

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 14 Okt 2012, 22:15

Kolikšen je delež tujih poslov ne vem. Samoo je pa to gotovo core business podjetja...

darkside
Vodja projektov
Prispevkov: 179
Pridružen: 17 Jun 2012, 18:38

Re: Ustvarjanje spletne strani za zmenke

OdgovorNapisal/-a darkside » 05 Jun 2013, 23:17

tudi jaz sem hotel narediti socialno omrežje pa je konkurenca enostavno prevelika. pač facebook je tisto glavno, čeprav propada. dalje pa, teh strani s tvojo podobno tematiko je že dovolj in mislim da so vse brezplačne, če boš šel s plačljivo verzijo jih bom samo še odrinil.
 

tecka
Prispevkov: 1
Pridružen: 07 Feb 2015, 18:07

Re: Ustvarjanje spletne strani za zmenke

OdgovorNapisal/-a tecka » 07 Feb 2015, 18:22

zanima me podobna zadeva. torej, prek tujega podjetja bi odprla spletno stran s podobno vsebino. to podjetje bi zagotovilo domeno, platformo, plačila bi šla preko njih, torej od uporabnika k njim, nato del tega nakazan meni. namenjeno slovenskemu trgu, oglaševala bi v Sloveniji. ali je treba imet s.p. ali d.o.o oz. lahko samo prek avtorske pogodbe? ter kako sploh pravilno oglašuješ, če nimaš s.p., ker menda je treba navest ime podjetja, ime, priimek, naslov..če oglašuješ npr.na fb, veljajo enaka pravila?


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost