Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
Tomaz26
Prispevkov: 1
Pridružen: 18 Nov 2007, 19:07

Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

OdgovorNapisal/-a Tomaz26 » 20 Nov 2011, 22:09

Pozdravljeni,

imam idejo, ki se mi zdi zanimiva ne vem pa kako se lotiti zadeve. Gre za spletni portal, tako da bi za implementacijo najbrž potreboval programerja(odprto kodne rešitve za tip portala ki ga potrebujem ni). Potreboval bi tudi implementacijo Monete za plačevanje. Kako se lotiti zadeve? Strah me je, da mi ideje kakšen programer ko mu jo predstavim kasneje ne ukrade. Vem da je možno podpisati pogodbo, ampak on lahko to stvar tudi pove kakšnemu sodelavcu/prijatelju in na ta način pogodbo zaobide. Druga možnost je preko podjetniškega inkubatorja. Kaj predlagate? Prednost inkubatorja vidim v tem, da imaš dostop do virov financiranja, kasneje trženja itd, se pa verjetno na ta način odrečeš delu zaslužka. Glede na to, da gre samo za spletno stran in ne za kakšno večjo investicijo je tudi vprašanje, koliko je inkubator sploh smiseln.

Torej kako bi se zadeve lotili vi? Poiskali programerja preko kakšnega študentskega servisa, najeli strokovnjaka ali kar kakšno podjetje, ki bi izdelalo portal ? Še kakšna druga možnost? Kako zaščititi svojo idejo?

hvala za pomoč

Tomaž
 

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2471
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 20 Nov 2011, 23:22

Več poti je.

Če nisi sam programer, lahko ali:
- najdeš partnerja - mu daš delež - on programira, ti pa delaš ostalo,
- najdeš dobrega programerja na ŠS in mu plačaš,
- najdeš podjetje in mu plačaš.

Ta opcija z inkubatorjem - zadeva ni tako rožnata. Ne vem pa, o kakšni delitvi zaslužka tu govoriš.

mladipodjetnik
Uradnik
Prispevkov: 76
Pridružen: 26 Feb 2011, 00:42

Re: Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

OdgovorNapisal/-a mladipodjetnik » 21 Nov 2011, 01:05

Poišče nekoga, ki se z izdelavo internet strani ukvarja ljubiteljsko. Ubistvu se izkaže, da so taki še boljši kot marsikatere spletne agencije, ki prodajajo izdelavo spletne strani, o sami kodi in podobnem pa nimajo pojma in imajo samo zunanje izvajalce. Uglavnem, daj oglas po forumih da rabiš freelancerja, malo razloži za kaj gre in vedno se jih javi veliko.

Na razne inkubatorje in podobno pa pozabi. Predno tam sploh prideš zraven, boš pomoje preveč časa porabil za predstavitve, čakanje rokov, razne pogoje, poslovne načrte, .... ki ti, če si za vse sam, vzamejo preveč časa in energije.

Svetujem ti, da se s partnerico, prijatelji, ... pogovoriš o ideji. Sam sem imel mnogo idej, ki so se meni zdele zanimive, ko se samo pogovriš s parimi, vidiš da mogoče lahko storiš kakšno stvar drugače in dobiš idejo. Vsekakor ne iti z glavo skozi zid. Je pa nekaj, odstvetujem, da v teh časih delaš kakšne strani s prodajo luksuznih dobrih.

Dobro je obiskati tudi kakšen seminar od Mladega podjetnika, tam so vedno govorci, ki so uspešni v podjetništvu in ti dajo predvsem veliko volje in motivacije. Vedi, da je od ideje do izvedbe res dolga pot, ki pa jo je vredno prehoditi. Izkušenj dobiš mnogo, ki ti vedno pridejo prav.

Kakorkoli, idejo "obdeluj", pogovori se s prijatelji in ko boš imel res vse črno na belem, o.k., vse itak ne moreš predvideti ampak vsaj nekaj, pa poišči programerja. Stvar je potem veliko hitreje plus tega je vse še bolj učinkovito.

Želim ti, da ti zadeva uspe.

Nejc1992
Rookie
Prispevkov: 12
Pridružen: 19 Okt 2011, 10:34

Re: Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

OdgovorNapisal/-a Nejc1992 » 21 Nov 2011, 09:49

Dvomim da ni odprtokodne resitve za to kar potrebujes saj z razlicnimi cms lahko naredis pravzaprav vse. Moneto pa das enemu programerju da ti izdela modul za stran

Spartacus
Pripravnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 19 Okt 2010, 12:45
Kontakt:

Re: Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

OdgovorNapisal/-a Spartacus » 23 Jan 2012, 20:10

Pozdravljen,

če je iskanje programerja še aktualno, mi prosim javi na zasebno sporočilo. Z razvojem programske opreme, spletnih strani in integracij imam več kot 6 let izkušenj, tako da bi lahko prispeval k projektu.
Obvezno branje: Kuhanje
 

silecious
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 09 Mar 2012, 10:16

Re: Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

OdgovorNapisal/-a silecious » 15 Mar 2012, 21:49

http://www.odesk.com

So tudi slovenci :)
I'm gonna rock the world!

urvasil
Prispevkov: 1
Pridružen: 16 Avg 2018, 14:24

Re: Spletni portal, iskati programerja, inkubator, kako drugače?

OdgovorNapisal/-a urvasil » 16 Avg 2018, 14:24

To solve some of the issues related to buying and selling real estate, startup founders are thinking of implementing blockchain technology in the real estate industry. Here are some of the use cases of blockchain in real estate 2018 https://youteam.io/blog/14-blockchain-s ... -to-watch/


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov