Stran 1 od 2

Poštnina

Objavljeno: 29 Jun 2013, 20:24
Napisal/-a lubika
Prosim vas za nasvet.
Imam spletno trgovino z artikli v vrednosti od 7 - 40 eur, poštnino pa imam postavljeno na 3,5 eur.
Problem se pojavi, ko je poštnina dejanska za težo do 2 kg z odkupnino 5,30 eur, jaz pa jo računam le 3,5 eur, v ceni pa je nimam všteto, ker se pri takih nizkih cenah ful pozna, se pravi ne nosijo dodatka pošte.
Kako to ostali urejate, ker naša Pošta je pretirano draga, saj me isti izdelek, če ga kupim v Angliji pride pošta skoraj pol ceneje! Ali je dovoljeno napisati v pogojih, da je poštnina po ceniku Pošte Slovenije, po predračunu pa 3,5 eur?
Prosim za pomoč.

Hvala,lp Maja

Re: Poštnina

Objavljeno: 29 Jun 2013, 21:51
Napisal/-a Borut Borštnik
Ste morda poskusili pošiljati brez odkupnine? Se mi zdi, da je ceneje.

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 03:51
Napisal/-a darkside
V pogojih napišeš da je poštnina računana po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Tisto kar je več kot 3,50 eur je provizija pošti. Tukaj ne moreš nič. Razen če sprejemaš plačila na trr ali preko poštne nakaznice.

Ne vem kako imajo mimovrste to urejene ker če izbereš odkupnino imaš poštnino 2 eur in nič več. Super bi bilo izvedet kako imajo oni to rešeno. Vprašanje je, če bodo izdali to rešitev.

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 10:50
Napisal/-a unry
lubika, jaz imam pogodbo z gls-om in tudi navedeno v spletni trgovini pod splosnimi pogoji da je postnina za tezo od 0-3kg taka cena, nad 5 kg je taka cena.
Drugace pa ni kaj dosti paketov nad 3kg, ce je je ze vecja vrednost tako da ponavadi krijem poštino jaz.

lp, Uros

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 12:55
Napisal/-a lubika
Mislim, da imajo vse te večje spletne trgovine ali tako dobre pogoje, ki jim jih nudi Pošta ali pa dobre marže, da lahko poštnino krijejo s ceno. Jaz sem npr. v petek poslala priporočeno pismo z odkupom (najcenejša varianta preverjeno), ki je imela natanko 782g in sem mogla Pošti plačati 5,30 eur z DDV, kar pomeni, da bi mogla ta strošek + provizijo Pošti nositi stranka, saj moje cene je nikakor ne morejo nositi, ker tudi še nisem kak gigant na SLO omrežju :S
Se mi pa resnično zdi oderuško drago, tudi če strošek prenesem na stranke, ki jih pa potem zopet ne bom imela :(
Sem tudi razmišljala o tem, da bi delala z GSL in podobnimi, vendar je tukaj zopet 'haklc', ker vozijo le dopoldne, ko je večina kupcev v službah. Mislim, da bi bila res najboljša varianta plačilo po predračunu, kar je po povzetju pa je poštnina po ceniku Pošte Slovenija. Ali bi to bilo v skladu s predpisi in zakoni??
Hvala vam za pomoč!!

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 14:33
Napisal/-a Borut Borštnik
Seveda je. Moj predlog: za tiste, ki plačajo vnaprej je poštnina nižja, tisti, ki želijo plačati ob povzetju pa dostavo plačajo sami.

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 14:57
Napisal/-a dejanxx
Jaz imam isto - če plača po predračunu, je poštnina 2€, če pa po povzetju je 3,5eur. Ostalo? Krijem jaz. Drugače skoraj ne gre. Prej smo imeli poštnino glede na težo in najdražja je bila 7€ - odkupnina + pazljivo ravnanje. Ko smo testirali zadevo en mesec, je bilo po enotni poštnini več težjih - naročil. Je pa tudi tako, da tisto kar je bilo prej poštnine po teži 1,5€, je sedaj 3,5. Nam se to za enkrat splača, čeprav moramo vsak mesec cca 20% poštnin pokriti sami.

Je pa še en bombonček, zakaj jih spodbuditi za plačilo po predračunu - ni tu samo trošek odkupa 1€, ampak se s tem tudi izogneš riziku, da ne prevzame paketa :)

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 16:34
Napisal/-a lubika
Super, hvala vam za nasvete. Bom kar po predračunu dala fiksno poštnino, kar je po povzetju je blago + dostava po ceniku Pošte Slovenije.
Malo sem se bala tega, ker naj bi bila 'baje' pošta tudi po povzetju definirana, fiksna, da kupec točno ve, koliko bo plačal.
Ali kupcu sporočite koliko bo dal pri dostavi za pošto?

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 17:40
Napisal/-a dejanxx
Jaz imam openCart, mu že pred potrditvijo nakupa zraven prišteje poštnino - tudi prej, ko je bilo glede na težo, je košarica izračunala skupno teži in na podlagi tega višino poštnine. Seveda moraš pa prej ustrezno urediti zadeve v adminu.

Re: Poštnina

Objavljeno: 30 Jun 2013, 20:01
Napisal/-a lubika
Ali imate isto poštnino za plačilo po predračunu in po povzetju?
Jaz imam Presto, pa se bojim, da bom morala dodatni modul kupiti, da bom lahko vezala poštnino na način plačila :dizzy:
Ali je dovolj, da se to pove v Pogojih poslovanja oz. Info o dostavi ? Sem krita pred inšpektorji, če napišem, da po povzetju so stroški dostave po ceniku pošte...?