Stran 1 od 1

Oglaševanje in plačani članki na spletnem mestu

Objavljeno: 03 Jan 2014, 10:40
Napisal/-a s0r3
Pozdravljeni,
Smo v fazi načrtovanja spletnega mesta, ki bo namenjen ciljni publiki, ki se ukvarja profesionalno ali v prostem času z neko X dejavnostjo. K sodelovanju želimo povabiti tudi partnerje – trgovine in izvajalce s tega področja, katere bi predstavili podobno kot je to na spletni strani Mladi Podjetnik.si. Partnerji torej ne bi bili le trgovine, katere oglas bi bil nekje prikazan, ampak bi se trgovina oz izvajalec predstavila v krajšem članku. Zanima me, kako se tako sodelovanje sploh sklene in kako se ga ovrednoti. Se sklepajo te pogodbe na mesečni, polletni, letni ravni? Verjetno je to odvisno od primera do primera, ampak je mogoče tu kaka praksa za kakšno časovno obdobje se običajno taka sodelovanja sklepajo? Vem da je težko reči koliko je tak oglas sploh vreden in koliko je kdo zanj pripravljen plačati. Koliko bi torej bil vreden članek na spletni strani z 10.000 unikatnimi obiskovalci mesečno. Je možno skleniti pogodbo s partnerjem kot fizična oseba?

Srečno 2014,
Jure

Re: Oglaševanje in plačani članki na spletnem mestu

Objavljeno: 07 Jan 2014, 18:20
Napisal/-a Borut Borštnik
Hja cena je odvisna od več faktorjev. Števila prikazov, izpostavljenosti, števila klikov... malo preglej cenike na spletu, da dobiš občutek.

Re: Oglaševanje in plačani članki na spletnem mestu

Objavljeno: 10 Jan 2014, 15:10
Napisal/-a mckmck
Cena je odvisna tudi pomoje od same ključne besede tvoje spletne strani na internetu ne vem, od PR ranga, Alexsa rang-a...mogoče se motim ma pomoje tudi do tega...