Stran 1 od 2

Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 02 Jul 2014, 11:14
Napisal/-a Some2
Pozdravljeni,

pred časom sem ustanovil S.P. in sem prišel do točke ugotovitve, da bo zadevo treba na nekakšen način oglaševati. Pred kratkim sem dobil klic s ponudbo, ki je zadevala optimizacijo spletne strani. Zdaj pa me predvsem zanima (kolikor ima kdo od vas podobne izkušnje) ali me za določen znesek res lahko spravijo na prvo googlovo stran in ali je to res najboljši način za oglaševanje?

Lp

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 02 Jul 2014, 14:18
Napisal/-a GALINTECH
Some2 napisal/-a:Pozdravljeni,

pred časom sem ustanovil S.P. in sem prišel do točke ugotovitve, da bo zadevo treba na nekakšen način oglaševati. Pred kratkim sem dobil klic s ponudbo, ki je zadevala optimizacijo spletne strani. Zdaj pa me predvsem zanima (kolikor ima kdo od vas podobne izkušnje) ali me za določen znesek res lahko spravijo na prvo googlovo stran in ali je to res najboljši način za oglaševanje?

Lp

Pozdravljeni

Do prvega mesta v googlovih iskalnikih se da priti tudi brez AddWords kampanj vendar traja nekaj časa, zastonj oglaševanje imate že če ste prijavljeni na kakšnem forumu ter potem v vaš podpis dodate spletno stran (več obiskov višje rangirana stran - v teoriji)

LP

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 08 Jul 2014, 08:54
Napisal/-a klemen36
Kar se tiče prvih mest v internetnih iskalnikih lahko uporabiš plačljiv oglas in plačuješ na klik ali pa zakupiš število klikov na dan. Imaš pa tudi opcijo seo optimizacije, ampak je uspeh pogojen predvsem s kvaliteto tvoje spletne strani. Odvisno je koliko proračuna imaš namenjenega za to, vendar moraš vedeti da praktično nekaj šteje samo prva stran in pa ključne besede, ki so najbolj iskane. To pa kar precej stane in uspeh v nobenem primeru ni zagotovljen ( pazi na pretirane obljube ). Osebno bolj verjamem v portale kot je primerjam.si ali pa kolikostane.si. To sta portala, ki sta namenjena posredovanju povpraševanj.Cenovno so veliko bolj ugodni, konkurenca je manjša in vsa podjetja, ki so v njihovi bazi so enakovredno obravnavana. Poleg tega točno veš koliko si dejansko od njih dobil povpraševanj in koliko si jih od tega realiziral.

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 09 Jul 2014, 11:46
Napisal/-a Some2
Hvala obema za odgovor.

Klemen: primerjam.si in kolikostane.si sem si ogledal. Prvi ima dobro urejeno stran, malo me je zmotilo le to, da vsako povpraševanje, ki ga dobiš, računajo posebej. Za kolikostane.si... pa nisem čisto prepričan o njihovem sistemu delovanja, če npr. prav tako računajo vsaka povpraševanja posebej ali kako? Imaš sam mogoče kakšne izkušnje z njimi?

Lp, Robert

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 11 Jul 2014, 09:44
Napisal/-a klemen36
Kolikor vem kolikostane.si ne računa niti povpraševanj niti nima provizije na realizirano povpraševanje, ampak delujejo na princip letne članarine. Mislim, da imajo po 5 podjetij iz dejavnosti v vsaki regiji. Imaš pa eno prednost in to je da so mlad portal in cena za 1 leto sigurno ni visoka. So pa taki portali v tujini zelo obiskani, ker so najboljši način za mlada podjetja, da se promovirajo za neko zmerno ceno. Kolega ima grafično oblikovanje in so ga klicali ampak je zdaj na dopustu. Takoj ko se vrne ti lahko dam še kak info več...

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 12 Jul 2014, 23:13
Napisal/-a zdravje
Seveda vas lahko spravijo na 1. stran googla, samo ne takoj.
Lahko pa to naredite tudi sami. Ključno besedo vnesite v naslov strani in še kakšne podstrani, ter da se ponovi nekajkrat na strani in podstraneh.
Napišite kakšen članek na drugih slo straneh s povezavo do vaše strani in vpišite svojo spletno stran v razne spletne imenike:
http://podjetje.info
Darila.info
podjetje7.si, quick.si
Directory.si

mojdirektorij.com/
http://imenik.spletnih-strani.si
http://www.info-slovenija.si/
http://www.najdi.si/nk/
http://www.matkurja.com/si/
http://www.raziskovalec.com/imenik/
http://www.spletne.informacije.si/
http://www.povezave.si/
http://wwww.slowwwenia.com/imenik/
http://www.anvip.com/
Za druge pobrskajte po spletu. Odprite tudi kakšen svoj blog in povežite strani med sabo.
Da boste dobili pravi rezultat svojega dela boste morali počakati skoraj leto dni - torej, da je domena in spletna stran stara vsaj leto dni.
Če še takrat ne bo želenih rezultatov, se obrnite na strokovnjake.

lp in obilo uspeha

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 15 Jul 2014, 09:13
Napisal/-a Burgman
kar se tiče optimizacije spletne strani je stvar vseeno malo bolj kompleksna. Kot prvo moraš imeti že samo spletno stran izdelano na tak način, da je primerna za optimizacijo, kar je precej drago. Samo vključevanje nekih ključnih besed ni dovolj. Poleg tega moraš vedeti katere besede so sploh tiste po katerih ljudje iščejo tvojo dejavnost. Kolikor je meni znano je pomembno imeti čimveč podstrani, originalnega teksta in jo redno obnavljati. Šele ko imaš vse to, pride na vrsto seo optimizacija oz. link building, kjer ustvarjaš linke ključnih besed na tvojo spletno stran. Vendar tudi to ti ne zagotavlja uspeha, sploh če deluješ v branži, kjer je konkurenca močna. Moraš pa vedeti, da razen prve strani drugo skoraj ne šteje. 80% ljudi ne išče dlje od prve strani. Če mene vprašaš je to zelo drag način, ki ti ne zagotavlja rezultatov.

Če si novo podjetje se strinjam s Klemnom, da se ti bolj splača iskati nove stranke preko portalov. Kolikostane ima drugače letno članarino. Od brata podjetje je gor približno 2 meseca in so mu v tem času zagotovili 6 povpraševanj od katerih je dva tudi realiziral. So pa novi in bo s časom tega tudi več. Poleg tega imaš samo 5 dejavnosti v eni regiji in nimaš toliko konkurence kot jo imajo internetni iskalniki. Edino ne vem ali imajo še prostor za tvojo dejavnost ali so že dobili podjetja.

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 17 Jul 2014, 18:34
Napisal/-a mlavta1
Defenitivno je način oglaševanja odvisen od produkta/storitve, ki se ga prodaja. V nekaterih primerih je najboljša optimizacija za iskalnike, v nekaterih AdWords (search ali display), v nakaterih FB, ali pa kombinacije ter remarketingi.

Lahko preveriš našo ponudbo in pošlješ povpraševanje ter ti pomagamo izbrati najboljšo rešitev. http://www.optiweb.com

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 22 Jul 2014, 10:10
Napisal/-a Some2
Izbire in možnosti je očitno še več kot sem si predstavljal. Nekako se mi zdi privlačna ideja o sodelovanju na portalu. Zanimiv način promocije, bi bilo za premislit. Optimizacijo bom pa verjetno zaenkrat dal še malo na stran.

Še enkrat hvala za vse odgovore.

Re: Optimizacija spletne strani

Objavljeno: 06 Avg 2014, 10:51
Napisal/-a KolikoStane
Glede na dejstvo, da smo dobili podatek, da se ime našega podjetja pojavlja na forumu smo se odločili, da pojasnimo nekaj ugibanj glede delovanja našega portala. Najprej bi se želel zahvaliti za priporočila, v nadaljevanju pa bi želel predstaviti bistvo in pa prednosti portala.

Danes ljudje pri iskanju različnih ponudb v večini primerov uporabljajo internet, natančneje internetne iskalnike, kjer potem izberejo med podjetji, ki se pojavljajo na prvi strani. Zato podjetniki ogromno denarja vlagajo v razne oblike oglaševanja in pa seveda v optimizacijo svoje spletne stvari in tako avtomatsko ustvarjajo konkurenčno prednost pred tistimi, ki si tega ne morejo privoščiti. Prav zato so v tujini portali kot je naš priljubljena oblika, saj za manjši strošek omogoča ljudem da realno in hitro pridejo do ustreznega ponudnika, podjetjem pa omogoča boljšo in cenejšo promocijo.

Namen spletnega portala kolikostane.si je povečati razpoznavnost podjetja pri potencialnih strankah in jim hkrati omogoča da lažje spoznajo vašo ponudbo v primerjavi s konkurenco. Torej oseba, ki se bo prijavila na naš portal bo lahko vtipkala kakšno storitev išče in tako prejela razne ponudbe podjetnikov na našem portalu. Število ponudnikov smo omejili na 5 v vsaki regiji glede na posamezno dejavnost, zaradi zdrave konkurence. Uspeh in obiskanost portala in s tem prepoznavnost vašega podjetja zagotavlja lažji dostop vaših strank do konkurenčne ponudbe.

Ekipa KolikoStane