Začetniška vprašanja - spletna trgovina

Spletne strani in trgovine, upravljanje z domenami, ocene projektov in komentarji.
buker
Prispevkov: 1
Pridružen: 10 Dec 2014, 14:46

Začetniška vprašanja - spletna trgovina

OdgovorNapisal/-a buker » 10 Dec 2014, 15:14

Pozdravljeni,

imam nekaj vprašanj glede spletnega trgovanja. Naj omenim da izkušenj še nimam, vendar me ta branža zelo interesira.

-Kako je z zastopanjem tuje spletne trgovine. Recimo da je na Madžarskem spletna trgovina podobna mimovrstam (veliko artiklov, priznane znamke, nizke cene itd...), vendar je vse ceneje, kot v Sloveniji, za recimo za 10%? Se da z njimi zmenit, da bi to trgovino selil še k nam? Če ja, bi lahko ponudili tako nizko ceno, da se bi izplačalo, glede na to da bi bilo potrebno doplačati še davek itd.? Bi bilo ceneje, če bi kupoval pri slovenskem dobavitelju? Kako bi mi ponujali cene, ker je toliko artiklov?,...

-Kakšni so bili začetki teh velikih trgovin (enaa, mimovrste, licila.si itd..)? So to stopili v kontakt, z vsakim dobaviteljem posebaj? Toliko firm, toliko dobaviteljev? Kako so dosegli tako nizke cene?

-Kaj pa če recimo neka tuja spletna trgovina prodaja samo darila in jaz bi jih hotel prodajati tudi v Sloveniji. Kako bi bilo, če bi hotel, da samo prevedejo spletno stran/trgovino v slovenščino, dokupim domeno itd... in prodajam v Sloveniji. Sepravi, da ne rabim delat nove trgovine. Zrihtal bi si samo zalogo, in prodajal tu, brez problema?


V bistvu, me vse skupaj bolj zanima, kako je glede ZASTOPNIŠTVA spletnih trgovin... :)
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost