Stran 1 od 1

Spletna trgovina

Objavljeno: 05 Jun 2015, 14:02
Napisal/-a majam1
O tem je že precej napisanega, anpak vsseno prosim za kak nasvet :
artikle,ki jih ponujam v fizični trgovini bi ponudil tudi po spletu. Kaj naj gledam, spletne trgovine so od par sto do par tisoč evrov. Želel bi kasneje to razširiti v države eu, vendar je vprašanje če se to splača zaradi stroškov dostave. Artikel vred 10 eur ima verjetno večjo poštnino v tujino kot je vreden.
Za vsak nasvet se zahvaljujem

Re: Spletna trgovina

Objavljeno: 05 Jun 2015, 18:28
Napisal/-a Spartacus
Glede spletne trgovine bi ti mogoče na začetku svetoval, da "tvegaš" tistih par 10€ pri kakšni storitvi, ki omogoča najem trgovine (npr. http://www.shopamine.com/ ). Minimalen finančni vložek in nobenih skrbi s tehničnega vidika (gostovanje, varnost, zanesljivost,...).

Če/ko pa spletna trgovina "zalaufa" (in ko se ti obrne kakšen dodaten €), pa lahko presedlaš na lastno trgovino. Mislim, da bi ti tale vmesni korak do spletne prisotnosti dokaj olajšal življenje :) Tudi v najslabšem primeru: če se na koncu številke ne bi izšle (beri: ni obiskovalcev, ni prodaj in posledično nimaš nič od trgovine), si na izgubi tistih nekaj 10€ namesto stroška izdelave celotne trgovine "iz nule" - ki je res lahko od nekaj 100 do nekaj 1000€.

Re: Spletna trgovina

Objavljeno: 06 Jun 2015, 12:04
Napisal/-a majam1
Hvala za nasvet.
ko praviš da kasneje presedlaš na pravo trgovino, kakšen je potem postopek ? Da ostane vse isto '
Kot podjetje si lahko privoščimo vložek v profesionalno spletno trgovino, res pa je vprašanje, če je to smiselno že na začetku.

Re: Spletna trgovina

Objavljeno: 23 Jun 2015, 19:27
Napisal/-a _ToMy_
Moje mnenje je, da je bolje če se odločite za najem spletne strani z možnostjo kasnejšega odkupa (mesečni strošek prav tako ostane nekje med 30-50€ - poleg tega se vam najemnina odšteva od kasnejše kupnine) vendar kasneje, ko vidite če se zadeva dejansko splača ni potrebe po izdelavi popolnoma nove spletne trgovine, izognete se tudi težavam z prenosom vseh izdelkov v novo spletno trgovino... Z takšnim najemom se ukvarja tudi naše podjetje - v kolikor potrebujete več info me lahko kontaktirate na ZS.

Re: Spletna trgovina

Objavljeno: 01 Jul 2015, 12:36
Napisal/-a kofetartca
Moje mnenje - po kar nekaj letih izkušenj z oblikovanjem in spletom - pa je, da se je smiselno odločiti za enega od odprtokodnih sistemov (Wordpress, Magento, Drupal ...).

Zakaj? Ker stran ostane vaša, niste vezani izključno na izvajalca, zmeraj jo lahko posodabljate, obliko spremenite res hitro (brez da bi izgubili vsebine!), možnosti nadgradnje in razširitev so praktično neomejene, cene izdelave pa so danes že tako smešno nizke, da si takšno stran lahko privošči skoraj vsak.

Poguglajte, ponudnikov je res ogromno. Tudi naš mali studio z veseljem pomaga.

Re: Spletna trgovina

Objavljeno: 10 Dec 2015, 20:31
Napisal/-a majam1
Bom nadaljeval začeto temo : imamo 3 maloprodajne trgovine, začeli smo z veleprodajo. Naredili bi spletno trgovino , vključili pa bi še veleprodajo našim poslovnim strankam. Ti bi dostopali z posebnim geslom in bi imeli svoje določene vleprodajne cene.
Na kak način bi se tega lotili ? Nočemo polovičarstva, rabimo odzivno spletno stran, na kateri tudi ne mislimo šparati. Še to, sami se nič ne spoznamo na te stvari.

Re: Spletna trgovina

Objavljeno: 16 Dec 2015, 13:47
Napisal/-a Borut Borštnik
Najbolje, da se obrnete na kakšnega ponudnika spletnih trgovin: Optiweb, Degriz... pa vam povejo, kaksne so opcije.