Stran 1 od 1

Ime podjetja in strani/''blagovne znamke'' na Faceboooku

Objavljeno: 16 Mar 2016, 14:34
Napisal/-a kexer
Zanima me sledeče, registrirano imam podjetje (s.p.), npr. LUNA, Janez Novak s.p., sem storitveno in proizvodno podjetje. Želel bi izdelovati še eno vrsto izdelkov, npr. čestitke in bi jih poimenoval SECRET.

Ali lahko na Facebooku naredim stran (page) z imenom SECRET, podatki o podjetju (LUNA, Janez Novak s.p.) pa bi bili vidnu v zavihku O nas (about)? Ali je tu karkoli spornega?

Najlepša hvala za odgovor.

Re: Ime podjetja in strani/''blagovne znamke'' na Faceboooku

Objavljeno: 16 Mar 2016, 15:04
Napisal/-a modrivlak
Pozdravljen,

seveda, kaj pa bi bilo spornega? Podjetje oziroma ime podjetja ali nosilca dejavnosti nima nič z "blagovno znamko" katero uporabljaš. Saj pa imaš firme npr X d.o.o., ki se na spletu pojavlja kot spletna trgovina BANANA.si, JABOLKA.si,...

Vso srečo!

Re: Ime podjetja in strani/''blagovne znamke'' na Faceboooku

Objavljeno: 16 Mar 2016, 15:33
Napisal/-a kexer
Vendar, ali moram to ime npr. ''SECRET'' kamorkoli prijaviti? Ali bi moral celo za to ime prijaviti/registrrati blagovno znamko ali si pač kar lahko izmisliš neko ime in ga uporabljaš za poimenovanje strani in izdelkov?

Prosim za nasvet. Hvala!!!!

Re: Ime podjetja in strani/''blagovne znamke'' na Faceboooku

Objavljeno: 16 Mar 2016, 15:50
Napisal/-a Nejc Setnikar
To ime lahko prosto uporabljate (seveda, če ni v nasprotju s prej pridobljenimi pravicami intelektualne lastnine drugih) in se smatra kot blagovna znamka. Vendar pa ni zaščiteno. Blagovno znamko lahko zaščitite preko registracije in tako preprečite tretjim, da bi vašo znamko nepooblaščeno (i. e. brez vašega dovoljenja), sicer se lahko zgodi, da vas nekdo drug prehiti z registracijo in nato vam prepreči nadaljnjo uporabo tega imena, znaka, znamke.

Pri registraciji znamke vam lahko pomagamo tudi mi: http://mladipodjetnik.si/podjetniski-ko ... ke-patenta

Re: Ime podjetja in strani/''blagovne znamke'' na Faceboooku

Objavljeno: 08 Maj 2016, 17:15
Napisal/-a mal3x
Kakor so ti ze povedali, napises lahko v bistvu karkoli, dokler ne krsis kakega od njihovih pravil. Na facebooku je toliko podjetij ki ima ogromno razlicnih strani in je prakticno nemogoce imeti za vsako stran svoje podjetje. Vecina strani niti nima formalnega podjetja napisanega.