Dolžnik je izbrisal podjetje iz registra. Kaj sedaj?

Domen
Pripravnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 04 Nov 2010, 12:45

Dolžnik je izbrisal podjetje iz registra. Kaj sedaj?

OdgovorNapisal/-a Domen » 03 Apr 2012, 11:02

Zdravo!

Imam en velik problem, ki bi ga rad rešil, čeprav se mi zdi, da bo zelo težko priti do srečnega konca.

Pred časom je izvršilna agencija poslala dolžniku opomine brez izvršbo v pisni in elektronski obliki. Kasneje pa je je agencija ugotovila, da je v času, ko se je pošiljalo opomine podjetje bilo izbirsano iz registra podjetji. Ravno sedaj, ko bi se morala izvršilna agencija izkazati so primer opustili ter mi dejali naj ga rešujem s kakšnim drugim podjetjem ali sam. Vse kar sem dobil so PDF dokumenti oz. opomini, ki so ga dolžniku poslali. Res pa je tudi, da po mojem mnenju agencija k primeru ni pristopila 100%, ker se rokov do kdaj naj bi mi sporočali spremembe in odločitve niso držali.

Dolžnik je samostojni podjetnik.
Račun mu je bil poslan decembra 2010, v tem času je prejel nekaj opominov.
Dokazov, da je bilo blago sprejeto in dolg obstaja imam (e-mail dopisovanja, FB pogovori, SMSji).
Govorimo o vsoti 1018€ + zamudne obresti.

PROSIM vas za kakšen predlog, kaj lahko v tem primeru sploh naredim. Je izvršba na premičnine, nepremičnine ali karkoli drugega sploh možna? Koliko stroškov bi moral reskirat za it v to oz. je sploh kaj jamstva, da bi stvar uspela.

Lahko mi tudi priporočate kakšno agencijo, ki bi mi znala pomagati v mojem primeru. S prejšnjo je bilo dogovorjeno, da bi jim v primeru uspešnega izplačila plačal določen procent od dolga.

Hvala za nasvete in odgovore.

Domen
 

Jure Mercina
Vodja projektov
Prispevkov: 139
Pridružen: 06 Apr 2007, 15:50

Re: Dolžnik je izbrisal podjetje iz registra. Kaj sedaj?

OdgovorNapisal/-a Jure Mercina » 03 Apr 2012, 14:26

Pozdravljen!

Glede na to, da je dolžnik s.p. obstajajo možnosti da prideš do poplačila. Podjetnik namreč odgovarja za obveznosti z vsem svojim premoženjem. Ker imaš račun bi bilo najboljše it v izvršbo na podlagi verodostojne listine preko COVL na njega kot fizično osebo. Stroški mislim da so dobrih 50 EUR, ampak to še prej preveri na spletni strani.

V kolikor imaš čas lahko predlog za izvršbo preko elektronskega portala vložiš kar sam, v nasprotnem primeru pa angažiraj katero izmed drugih agencij.

Lp
Jure

erbi
Pripravnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 18 Maj 2008, 19:49
Kontakt:

Re: Dolžnik je izbrisal podjetje iz registra. Kaj sedaj?

OdgovorNapisal/-a erbi » 07 Apr 2012, 13:40

Svetujem, da pozabiš na te "kvazi" agencije. To je kar nekaj, ali po domače "nič od nič". Klicat naokoli zna vsak, dopise pošiljati tudi, na koncu pa tudi oni samo preko COVL-a vložijo izvršbo.
Ti kar lepo pojdi na COVL in elektronsko oddaj vlogo. Je čist preprosto. Potem imaš pa rok 10 dni, da plačaš takso, ki je cca. 50 EUR.
V izvršbi predlagaš na kaj se naj rubi. Če boš dal poleg njegovega TRR tudi to, da naj se rubijo premičnine/nepremičnine, boš kasneje moral še dodatno plačati izvršitelju. Za primer imam ravno v tem času eno tako zadevo. Dolg je 400 EUR, izvršitelj zahteva aro v višini 350 EUR, da sploh gre pogledat.
Če ima dolžnik kaj za zarubit to aro dobiš nazaj, drugače si pa še v večjem minusu.

Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

eden75
Prispevkov: 3
Pridružen: 22 Maj 2013, 18:02

Re: Dolžnik je izbrisal podjetje iz registra. Kaj sedaj?

OdgovorNapisal/-a eden75 » 23 Maj 2013, 09:02

V takih primerih se najprej preveri če ima dolžnik premoženje :lol:

Bond007
Uradnik
Prispevkov: 98
Pridružen: 15 Maj 2013, 14:59

Re: Dolžnik je izbrisal podjetje iz registra. Kaj sedaj?

OdgovorNapisal/-a Bond007 » 21 Jun 2013, 09:20

To je tako mali dolg (vem, da je za nekatere to ogromno, ne mislit da bi meni bilo vseeno), da se ti že skoraj ne splača tako intenzvino ukvarjat s tem. Izgubljaš čas in denar... Pri nas sicer po pravici povedano, sama ne vem čist tolno, kako je s temi stvarmi, s tem se ukvarja moj - je pa že v osnovi zelo zaj... pogajalec za karkoli se gre... In še vsak je plačal vse, kogar je poklical. Ne gre se nobenih groženj, da ne bo kdo narobe razumel :P Že v osnovi se pa zmenimo za plačilne pogoje, ki so zelo jasni in se dosti stvari plača v naprej, vsaj del. Vsa podjejta se pa preveri na ibonu... Ok, pri nas gre za večje vsote in je zelo rizično področje, sicer. Če imaš koga, naj ti preveri bonitetno oceno, če že drugače ne gre imaš pa nekaj podatkov na bizi... Od 2010 je sicer že dolgo, lahko se je marsikaj spremenilo - sam joj, kaj si delal do zdaj. Pa pozabi opomine - opomin brez klica ne pomeni čist nič... :nono:
 


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost