Davčni dolžniki

neplacniki
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 30 Apr 2013, 11:46
Kontakt:

Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a neplacniki » 30 Apr 2013, 11:52

Kaj mislite o javni objavi davčnih dolžnikov?
Bo kaj koristilo pri pobiranju davkov?

Naše mnenje:
Če je podjetje na seznamu davčnih dolžnikov, verjetno ni preveč pametno z njim poslovati, razen če plačajo avans.
Zato smo objavili orodje za preverjanje: http://neplacniki.net
Seveda je brezplačno za uporabo.

Kaj pa mislite člani foruma Mladi podjetnik o tem?
 

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 646
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a novinec » 30 Apr 2013, 16:26

Sem absolutno proti objavi davčnih dolžnikov !

Kar se pa tiče preverjanja podjetij obstajajo npr. bonitete.si, kjer se vidi precej več podatkov kot na vaši strani. Z tega vidika je vaša stran neuporabna oz. zelo malo uporabna.

Še nekaj, zakaj na spletni strani ni mogoče nikjer dobiti podatka o vas?

neplacniki
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 30 Apr 2013, 11:46
Kontakt:

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a neplacniki » 30 Apr 2013, 17:08

Hvala za mnenje.
Bonitete ponujajo ogromno koristnih informacij za podjetja, a so plačljive in dokaj drage. Poleg tega nimajo podatkov o neplačnikih davčnih obveznosti. Neplacniki.net so brezplačni.
Če nas želite kontaktirati, je na spletni strani kontaktni obrazec. Do sedaj smo odgovorili še vsem.

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 646
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a novinec » 30 Apr 2013, 20:43

če se gre v posel potem je treba tudi kaj vložiti vanj, strošek za bonitete je zanemarljiv.

Ne gre se za to da bi vas kontaktiral, na vsaki spletni strani se mi zdi normalen podpis podjetja (ali koga drugega) ki stoji za to stranjo

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2486
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 05 Maj 2013, 15:52

Hja žal je veliko podjetij na seznamu, ki so že itak v stečaju. To je nesmiselno objaviti, DURS bi moral za to poskrbeti prej. Veliko je takih, ki niso krivi sami, da so na seznamu. Pač so se znašli v verigi neplačnikov. Če ti stranka ne plača, tudi ti ne moreš dobavitelju.

Sicer pa je res tudi to, da je za natančnejše spremljanje plačilne sposobnosti partnerjev potrebno imeti orodje, bonitete.si so na primer super za to, uporabljam tudi sam. Pa seveda tudi znanje o tej temi ne škodi, kak seminar bi bil super.
 

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 646
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a novinec » 05 Maj 2013, 23:15

Poglej
nekdo je naredil seznam neplačnikov ! Torej podjetij, ki ne plačujejo obveznosti. Še vedno pa ne pomeni, da podjetje, ki je v sodnem postopku z davčno, ne plačuje svojih obveznosti !! Poznam par podjetnikov s seznama, ki bodo garantirano dobili tožbe proti davčni, vendar v banana republiki Sloveniji to traja (pre)več let. Ta čas so oni deklarirani kot davčni neplačniki, poudarjam davčni neplačniki ne pa neplačniki na splošno !!
In potem se pojavi neka spletna stran z neplačniki ki naj bi kao koristila podjetnikom da spoznajo neplačnike v Sloveniji ! In še celo veleumno ponujajo rešitev-avansno plačevanje ! Kdo stoji za stranjo je seveda skrito (nobenega odgovora ni bilo na moj post), nimam pa niti najmanjšega namena tega raziskovati.

Borut Borštnik
MP strokovni sodelavec
Prispevkov: 2486
Pridružen: 09 Mar 2007, 00:09

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a Borut Borštnik » 05 Maj 2013, 23:19

A se razburjaš name? Ker nisem rekel nikjer, da sem proti tvojemu mnenju. Še enkrat preberi, kar sem napisal.

neplacniki
Rookie
Prispevkov: 5
Pridružen: 30 Apr 2013, 11:46
Kontakt:

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a neplacniki » 06 Maj 2013, 07:07

@novinec
Ko posluješ z Američani na primer, v večini primerov plačajo 50% v naprej, pred začetkom dela. Če gre za obsežnejše sodelovanje, ti plačujejo po delih sproti (določijo se milestoni). Pri nas lahko delaš en mese4c, potem daš najprej 15 ali pa 21 dni plačilnega roka, za javne zavode celo obvezno 30, nato pa itak ne dobiš plačila v roku, čakaš po mesec dni ali še več. Se mi je že zgodilo da sem pol leta čakal na plačilo...

Kako naj majhna podjetja, ki nimajo sredstev na zalogo tako poslujejo? Večje kot je podjetje, manj verjetnosti je, da dobiš plačano v roku. Tak način je značilen le za Slovenijo.

Kar se tiče Dursovega seznama, verjamem da je dosti podjetij tam neupravičeno... Ampak javna objava in tudi spletna stran http://neplacniki.net dejansko vršijo nek pritisk, da se reševanje teh stvari pospeši. Prepričan sem da je DURS dobil vsaj 1000 klicev od firm, ki so mnenja, da ne sodijo na ta seznam, enako tudi sodstvo in ostale vpletene institucije...

Včasih je potrebno narediti neki pretres, da se stvari premaknejo na boljše. Podobno kot pomembnejše zgodovinske, družbene spremembe, ki so se do sedaj vedno zgodile z revolucijami ali množičnimi protesti,...

Za Slovenijo je pomembno, da se gospodarsko okolje izboljša, da podjetja in podjetniki lahko normalno živijo od svojega dela. Plačilna nedisciplina ubije še tisto peščico pogumnežev, ki se odloča za podjetništvo. Kaj pomagajo tisti "podjetniki" ki želijo le pobrati subvencijo potem pa itak zaprejo firmo po letu ali dveh? Če pa želi podjetnik preživeti na dolgi rok, potrebuje pravočasno plačilo.

Ne trdim, da bodo objavljeni davčni neplačniki vse to spremenili, so pa to že ena izmed kapljic v morje...

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 646
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a novinec » 06 Maj 2013, 10:51

Borut Borštnik napisal/-a:A se razburjaš name? Ker nisem rekel nikjer, da sem proti tvojemu mnenju. Še enkrat preberi, kar sem napisal.


Nikakor se nisem razburjal nate, si vsaj edini ki je podal nek odgovor in to čisto realnega. Bolj sem v nekem žaru pokazal nestrinjanje z takšnimi objavami, ki služijo samo za naslajanje določenioh krogov ljudi
 

novinec
Vodja oddelka
Prispevkov: 646
Pridružen: 20 Jan 2011, 18:39

Re: Davčni dolžniki

OdgovorNapisal/-a novinec » 06 Maj 2013, 11:02

Neplačniki

popolnoma se strinjam s tem, kako bi si mi vsi želeli, da poslovanje poteka. Kako je to v Ameriki kot si napisal pa nam niti malo ne koristi, ker živimo drugje. Vsak, ki pri nas posluje se mora zavedati tveganj in naj bo absolutno previden.
Vendar po mojem mnenju objava takšnih seznamov tega ne bo spremenila; prvič zato, ker so na njem podjetja po krivem, drugič pa zato, ker je javno objavljeno kako nesposobna je naša država da bi tak ogromen dolg izterjala oz. kako je sploh lahko dopustila, da je prišlo do njega. Vsak ki to prečita si misli, da davke plačujejo samo bedaki in da sploh ni sankcij za neplačnike (kar v praksi drži ).


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost