Stran 1 od 1

Dostava pošiljk

Objavljeno: 22 Apr 2015, 20:59
Napisal/-a tine1
Pozdravljeni, zanima me kdo za vas dostavlja pošiljke? Pošta Slovenije? DHL? GLS?
Kakšne imate kaj izkušnje in tudi kakšen cenik bi bil dobrodošel :) :) :worship:

Lp

Re: Dostava pošiljk

Objavljeno: 23 Apr 2015, 14:48
Napisal/-a mj130278
Zdravo,
Jaz imam recimo sklejenjeno pogodbo z pošto SLovenije in sem zaenkrat zelo zadovoljen z njihovimi storitvami.Poslujem pa samo po SlO,glede pošiljanje v tujino ti pa ne znam povedat,so mogoče pa ostale družbe boljše,Bo mogoče kdo drug povedal.

Glede cenika pa je veliko odvisno koliko prometa boš naredil preko pošte,mislim da je minimalno okrog 500€letno,ter kako se boš izpogajal za ceno....

Drugače pa je na njihovi strani cenik pošiljk.

lp Matej

Re: Dostava pošiljk

Objavljeno: 26 Apr 2015, 16:31
Napisal/-a PeterJ
Pozdravljen,

kaj je najbolj ugodno zate je najprej odvisno od teže večine pošiljk. Sam sem se dogovarjal z vsemi zgoraj omenjenimi in prišel do sklepa da je DHL daleč najbolj primeren za delo s tujino in najbolj pri uvozu pošiljk, tudi sam carinski postopek imajo tako poenostavljen da ti prihrani veliko časa in jeze. :)

Pošta Slovenije je najbolj ugodna za lažje pošiljke (do 500g) oz daleč najbolj ugodna za priporočena pisma oz. pakete (ki uradno niso paketi) do 250g. Tudi hitri in kvalitetni so, aplikacija eSpremnica pa je uporabniku prijazna, hitra in enostavna. Lepe popuste si lahko spogajaš pri poslovnih paketih, pri lažjih pošiljkah (a.k.a priporočena pisma) pa žal ne. Pri odločitvi imej v glavi, da večina strank raje vidi Pošto Slovenije, kot pa ostale pošte...

GLS je najbolj ugoden za težje pošiljke, za lažje pa ne, kajti vsak paket sodi v kategorijo "do 2kg" ne glede na to a imaš komaj 130g ali pa 1900g. Pa zanimivi so za pogajanja, precej ponosno ti povedo, da imajo brezplačno odkupnino, katero Pošta Slovenije računa 0,6€, pozabijo ti pa omenit da imajo npr. dodatek za gorivo... :lol: So pa njihovi kurirji plačani glede na oddajo pošiljk in ne po urnih postavkah, zato so klici pred oddajo pošiljke brezplačni. Vsekakor dobra opcija če imaš težave s pogostimi neprevzemi paketov.

Torej... Glede na težo naših pošiljk uporabljam Pošto Slovenije, za import DHL, ko pa pridem do kakšne prodajalne s težami pošiljk 1-5kg bo pa spet GLS v igri. :)

Lep pozdrav, PeterJ

Re: Dostava pošiljk

Objavljeno: 07 Okt 2015, 09:53
Napisal/-a necromncr
@mj130278: Imaš kaj nedostavljenih pošiljk, ki pridejo nazaj po izteku dostavnega roka?

Re: Dostava pošiljk

Objavljeno: 12 Okt 2015, 17:52
Napisal/-a mj130278
necromncr napisal/-a:@mj130278: Imaš kaj nedostavljenih pošiljk, ki pridejo nazaj po izteku dostavnega roka?

Zaenkrat še nisem imel nobenih problemov z dostavo..