Stran 1 od 1

Storitveni SP in prodaja

Objavljeno: 25 Maj 2016, 12:38
Napisal/-a Senjor
Sem normiran SP, nisem ddv zavezanec, večinoma samo storitve. Pa recimo da pride primer, da me stranka pokliče, da bi imela nekje wifi, pa nima routerčka za to. Ali lahko jaz kupim ta routerček, in jim ga prodam (med dejavnostmi imam same storitvene, nič prodaje) poleg storitve namestitve vsega?

Kaj v primeru da bi tudi sam kaj prodal (npr. predprogramiran raspberry pi za kako stvar, ipd), kako to najlažje narediti? Torej katero dejavnost doregistrirat (prodaja...), pa da ne bi dobil vseh dodatnih obveznosti, kar se tičejo trgovin (poslovni prostor, izobrazba ipd), in obdržal enostavno računovodstvo (in ne-postal ddv zavezanec)?

Re: Storitveni SP in prodaja

Objavljeno: 25 Maj 2016, 12:55
Napisal/-a modrivlak
Pozdravljen,

dejavnosti podjetja so le redko pogojena z prostorom in drugimi zadevami. Enostavno doregistriraj dejavnost prodaje svojega segmenta in je.

lp

Re: Storitveni SP in prodaja

Objavljeno: 25 Maj 2016, 13:10
Napisal/-a Senjor
Ravno pri prodaji je veliko zahtev (skladišče, deklaracije, itd). Saj zato sprašujem, če ima kdo konkretno kake izkušnje s tem :)

Re: Storitveni SP in prodaja

Objavljeno: 26 Maj 2016, 07:27
Napisal/-a modrivlak
Ne vem kje si dobil to informacijo. Normalno je, da vsak izdelek ko ga prodaš more imeti deklaracijo (to je lahko 3 stavke in napisana tvoja firma kot uvoznik) - verjetno ni to takšen projekt ne?

Ne vem od kdaj je skladiščenje zahteva, lahko maš doma v predalu zraven spodnjega perila izdelke če hočeš.

Registriraš prodajo preko spleta in prodajo elektronike al kaj maš to in je.