Obrazec DDD-DDD in sprememba s.p.-ja

Davki, prispevki, obdavčitev, pavšalni prispevki, DDV, dohodnina, davek od dohodkov pravnih oseb.
jagu5

Obrazec DDD-DDD in sprememba s.p.-ja

OdgovorNapisal/-a jagu5 » 09 Mar 2026, 14:53

Pozdravljeni!

Lani sem se s februarjem zaposlila in polni normirani s.p. spremenila v popoldanskega. Prejšnja leta se mi je v obrazcu DDD_DDD vse ujemalo z mojimi beležkami, letos pa ne :| .

Najprej očitno vprašanje, samo za potrditev: Pri alineji Vključenost v zavarovanje za namen priznavanja višine normiranih odhodkov moram torej označiti B, ker nisem bila 9 mesecev zavarovana na podlagi samozaposlitve (samo 1 mesec).

Mi pa ne, kot je v preteklih letih, sistem pravilno sešteje plačanih prispevkov - predvidevam, da zaradi te spremembe? V bistvu niti ni prava številka, tudi če bi mi štelo samo polne prispevke za navaden s.p. za en mesec... Seštejem vse skupaj sama ali sem kaj spregledala, da bi bilo potrebno v obrazcu kje označit to spremembo? In ali se štejejo tukaj tudi prispevki za predlanski december, plačani lanskega januarja, letošnji januarski za december pa ne?

Hvala!

ALEJANDRA258
Pripravnik

STEFKA KURALT VIDAMAR FINANCIRANJE

OdgovorNapisal/-a ALEJANDRA258 » 17 Mar 2026, 12:25

STEFKA KURALT VIDAMAR FINANCIRANJE
Najlepša hvala Bogu, da je STEFKA KURALT VIDAMAR vrnil na mojo pot.Sem Alejandra Khalifa, kmetica.Za vse vaše finančne potrebe ali finančne težave se obrnite na to odlično STEFKA KURALT VIDAMAR in popolnoma boste zadovoljni. Ta ženska mi je pravkar pomagala z majhno vsoto 30.000 evrov in to je zame več kot dovolj.Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.Ona je ženska s srcem, zahvaljujoč tej čudoviti ženski sem lahko dvignil svoj življenjski standard in svoj dolg.Če potrebujete majhno posojilo, se obrnite na njih in ne boste razočarani.Elektronski naslov: kuraltvidamarstefka@gmail.com
Upoštevajte to:
Če niste iz Slovenije, prosim vzdrži se
Hvala vam

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost