Stran 1 od 1

Dropshipping

Objavljeno: 24 Feb 2018, 14:32
Napisal/-a outis
Pozdravljeni.
Sem dijak (polnoleten) in bi se rad lotil služenja z dropshippingom. Vse bi potekalo preko Shopifyja in aplikacije Oberlo (Aliexpress produkti).
Kupci bi bili tako iz EU kot tudi izven EU. Kot vidim, je v ZDA poslovanje z dropshippingom neprimerljivo lažje kot v SLO. Kako se tega lotim "po pravilih"? Predvidevam, da je potrebno odprtje S.P. ali D.O.O? Je to sploh mogoče pri mojem trenutnem stanju (sem v poteku šolanja-dijak)?
Zelo bi bil vesel, če bi mi kdo čim bolj natančno opisal kako to gre, saj nočem težav s FURSom hehe :)

Hvala in lep pozdrav

Re: Dropshipping

Objavljeno: 25 Feb 2018, 20:05
Napisal/-a TajnikB
V bistvu je tak podvig precej zakompliciran za začetnika in bi bilo najbolj enostavno, da se z idejo obrneš na kak podjetniški inkubator, oz. znanca, ki že ima s.p. ali d.o.o. Za vsako posamično idejo namreč ni smotrno odpirat svojega podjetja in če gre lahko že del birokracije preko obstoječe firme, je to velik prihranek.
Vpiši se na dodatna izobraževanja, saj kolikor se že sliši zamisel odprtja podjetja enostavna, so kadar gre za kupce-fizične osebe, poleg zahtev FURSa tukaj še tržni (potrošniški) predpisi, da ne rečem, da se je potrebno, če se oglašuje preko Google ali FB, še registrirati za DDV in imaš takoj ogromno obveznosti, še preden prodaš prvi izdelek. In še preko Aliexpres znaš dobiti 30% odpadka med robo in rizkiraš bes kupcev, če prodane robe ne pregledaš osebno.

Re: Dropshipping

Objavljeno: 14 Mar 2018, 21:22
Napisal/-a darkside
to sem tudi jaz razmišljal, da bi imel pa sem si premislil. težava je ker kupec ne bo čakal, da paket hodi 1 mesec s kitajske. drugo kar pa je pa je problem nadzor kvalitete. kako boš preveril, če je z artiklom vse ok? boš pisal prodajalcu da pošlje novega in bo tvoj kupec čakal spet še 1 mesec da roba prispe?

takih ki bi en mesec počakali da roba prispe ni veliko, problem je ker če traja več kot 2 dni že večina ni več najbolj zainteresirana. 1 teden praktično maximum.

razen če ti bo prodajalec dal možnost (nimajo vsi) da plačaš hitrejše pošiljanje da prejme v 10 dneh.

Re: Dropshipping

Objavljeno: 14 Mar 2018, 23:15
Napisal/-a darkside
pa nekaj še - za kolegico sem naročil eno zadevo in čez vikend bo ravno 2 meseca od naročila, izdelka pa še ni. kako boš potem tole reševal z morebitno stranko?

negativen feedback ti pa ljudje dajo takoj, popraviti pa je zelo težko.