Stran 1 od 1

Davčna blagajna kazni in zastaranje

Objavljeno: 13 Avg 2019, 18:08
Napisal/-a gsnca777
Pozdravljeni, na začetku svoje samostojne podjetniške poti z davčno blagajno nisem potrdila prvih 10 računov, ki sem jih izdala (vsak mesec izstavim ravno en račun). Račune sem izdala vse poknjižila kot je treba, plačala vse davke in prispevke kot je treba, celoten denar je šel direktno na moj poslovni TRR, ampak davčne blagajne pa nisem uporabila, ker nisem vedela, da je poslovanje s čeki "gotovinsko". Ček prinesem na banko, na čeku piše kdo ga je izdal (podjetje), banka pa overi, če je ček pravi še preden dobim sredstva na TRR.

Prebrala sem, da so zagrožene kazni od 1.500€ do 50.000€ za samostojne podjetnike. Me čaka kazen za vseh 10 dogodkov, ko nisem uporabila davčne blagajne? To pomeni potencialnih 500.000€, ki jih ne bom zaslužila v celem življenju? Kako poteka ta stvar?

Kdaj to zastara in koliko možnosti imam, da me že prej obišče FURSova inšpekcija? Gre se za mikro podjetje in že minimalna kazen bo za mojo situacijo blizu usodne. Obiščem FURS in v upanju na milost razložim svoje težave?

Re: Davčna blagajna kazni in zastaranje

Objavljeno: 14 Avg 2019, 13:37
Napisal/-a Borut Borštnik
Kazen bi dobili v primeru, da bi imeli davčni pregled, za kar pa spet ni tako veliko možnosti. Sedaj za nazaj popravit zadevo je verjetno nemogoče. Tako da jaz bi pač na vašem mestu naprej delal tako kot je prav in se ne bi sekiral za nazaj.

Kar se pa tiče kazni: Če že, bi furs to smatral kot skupen prekršek.