Stran 1 od 1

popoldanski S.P. ali D.O.O. stroskovna razlika

Objavljeno: 10 Jan 2016, 17:22
Napisal/-a bxbmf
Kaksna je razlika med popoldanskim sp-jem in doo-jem glede na vse stroske, ki so povezani z obratovanjem (mesecni prispevki, racunovodske storitve....)?

Torej 8 urna zaposlitev ze je. Stroski za "popoldanski sp, so mi nekako znani". Kaj pa za doo?
Podjetje bi bila zacetek le poizkusna spletna trgovina kjer bi bi se mesecno prodal le kak izdelk v vecji vrednosti (en izdelek cca 1.000€).

Re: popoldanski S.P. ali D.O.O. stroskovna razlika

Objavljeno: 11 Jan 2016, 09:21
Napisal/-a Nejc Setnikar
Popoldanski s.p. ima pavšalne prispevke, cca 65 EUR mesečno. V d.o.o.ju ne potrebujete plačevati prispevkov, ker jih plačujete že preko redne zaposlitve, bodo pa izplačila iz d.o.o.-ja obremenjena s prispevki in akontacijo dohodnine.

Re: popoldanski S.P. ali D.O.O. stroskovna razlika

Objavljeno: 24 Maj 2016, 15:01
Napisal/-a stanes
Pozdravljeni, imam vprašanje na zgornji odgovor g. Setnikarja, citiram: "Izplačila iz d.o.o. bodo obremenjena s prispevki ..."

Lahko to bolj natančno razložite? Ste z obremenitvijo prispevkov mislili DDV, ki ga bo podjetje moralo odvajati državi, ko bo izstavilo račun? Razen, če ni zavezanec za DDV, saj mu ni treba biti, dokler ne preseže 50k eur prometa.

Re: popoldanski S.P. ali D.O.O. stroskovna razlika

Objavljeno: 25 Maj 2016, 09:01
Napisal/-a Nejc Setnikar
Ne, mišljeno je bilo izplačilo družbeniku iz d.o.o., npr. izplačilo nagrade za poslovodenje, izplačilo po neki drugi civilni pogodbi, recimo podjemni... To je vse obruteno in obremenjeno z akontacijo dohodnine in prispevki za socialno varnost. D.o.o. lahko družbeniku povrne tudi stroške za prevoz in prehrano, službeno pot itd. Nenazadnje pa je družbenik upravičen tudi do izplačila dobička (t.i. dividend), ki pa so obdavčena samo z dohodnino.