Stran 1 od 1

Poslovna enota / Poslovni prostor

Objavljeno: 09 Jun 2016, 09:44
Napisal/-a freelancer
Pozdravljeni,

prosil bi za malce pomoči. Sem s.p. normiranec - nezavezanec. Odpiram spletno trgovino za katero že vem, da potrebujem davčno potrjevanje računov, nisem pa prepričan ali moram registrirati tudi poslovno enoto na katero se bodo vezali izdani računi, saj bom odpošiljanje vršil od doma oz. domačega naslova kjer imam registrirano upravljanje dejavnosti.

Med raziskavo sem naletel na 2 pojma: poslovna enota in poslovni prostor. Prosil bi za kakšen nasvet ali je v mojem primeru sploh treba karkoli registrirati ter ali moram označiti osebni računalnik kot davčno blagajno kjer bom izdajal račune po pravilniku fursa?

Za vsako povratno informacijo se že sedaj iskreno zahvaljujem. :)

Re: Poslovna enota / Poslovni prostor

Objavljeno: 14 Jun 2016, 20:28
Napisal/-a bart
Po preverjanju pri FURS-u (kamor lahko pokličeš tudi sam poslovni prostor, ki se določi v internem aktu za davčno potrjevanje računov, načeloma ne rabi imeti nobene zveze s podjetjem (npr. ne rabi biti najemne pogodbe za tisti prostor med najemodajalcem in tvojo firmo, ne rabi biti tam sedež/poslovna enota/....). Res pa, da so pravila, kateri prostor in v kakšnem primeru določite za poslovni prostor.

Re: Poslovna enota / Poslovni prostor

Objavljeno: 25 Okt 2016, 22:40
Napisal/-a EvaKEva
Pozdravljeni,

ustanavljam sp. Narava mojega dela bo taka, da bom delala na terenu in doma za računalnikom. Ker me skrbi, da soglasja enega od sosedov za uporabo stanovanja kot polovnega prostora ne bom dobila, me zanima, ali lahko prijavim poslovni prostor v hiši svoje tašče in kakolahko to uredim. Morava skleniti kakšno pogodbo? Ima potem ona kakšne stroške?

Hvala in lep pozdrav
Eva

Re: Poslovna enota / Poslovni prostor

Objavljeno: 28 Okt 2016, 08:06
Napisal/-a Nejc Setnikar
Od tašče morate pridobiti izjavo o dovoljenju poslovanja na njenem naslovu (vtipakajte v google in našli boste vzorec takšne izjave). Takšno izjavo mora tašča podpisati in podpis overiti na upravni enoti (strošek cca 1,5 EUR) ali pa gre tašča z vami na VEM točko, ko boste odpirali podjetje in se tam identificira kot lastnica.