Stran 1 od 1

Nakup apartmaja na Hrvaškem - davki?

Objavljeno: 04 Avg 2016, 20:30
Napisal/-a Renato10
Pozdravljeni!

Razmišljam o nakupu apartmaja na Hrvaškem, ki bi ga oddajal v najem. Zanima me predvsem kakšna je zadeva z davki v tujini in v Sloveniji. Kakšen je nepremičninski davek, DDV, davek na dobiček, itd. Se prihodek narejen na Hrvaškem šteje pod dohodnino v Sloveniji? Prosim, če mi nekdo točno razloži zadevo. Pred časom sem prebral, da je obvezno stopiti v kontakt z agencijo, ki vodi celotno oddajanje apartmajev. V tem primeru ti nimaš nobenih obveznosti, saj za vse poskrbijo oni? Sem spada določitev cene, organizacija prihodov / odhodov, čiščenje, ipd. Posledično si potem seveda vzamejo določeno provizijo. Morda kdo ve o kakšnih številkah je govora? Če bi bili zneski previsoki in bi smatral, da bi se bolj splačalo, če bi sam skrbel za te zadeve, bi se seveda tako tudi odločil.

Lep pozdrav.

Re: Nakup apartmaja na Hrvaškem - davki?

Objavljeno: 04 Avg 2016, 23:16
Napisal/-a novinec
Prebrskaj po arhivu Financ, pred časom so objavili vse podatke o tem v precej velikem članku. Vse varijante so opisane do potankosti.
Je pa tako, da me je kar minilo ko sem to vse prečital

Re: Nakup apartmaja na Hrvaškem - davki?

Objavljeno: 08 Avg 2016, 18:06
Napisal/-a novinec

Re: Nakup apartmaja na Hrvaškem - davki?

Objavljeno: 03 Dec 2016, 20:23
Napisal/-a SaLuTax
povezi se s Cro davcnim svetovalcem ali racunovod.servisom z lokacijo nekje na obali. ne isci zastonj nasveta po SLO forumih pri tako zahtevni opraciji,ker te bo predrago stal na koncu.