Izhod iz projekta

Zakoni, predpisi, pogodbe, pravni spori, registracija blagovne znamke, intelektualna lastnina, patenti.
aleedee
Prispevkov: 1
Pridružen: 25 Jan 2022, 01:31

Izhod iz projekta

OdgovorNapisal/-a aleedee » 25 Jan 2022, 02:33

Zdravo vsem,

tole bo moj prvi post, iščem tretje mnenje oseb ki se spoznajo na lastništvo podjetij oz. bolj specifično na izplačila, izhode iz lastništva, itd.

Pred leti sem z vložkom v obliki dela pristopil k projektu. Projekt je bil ideja enega prijatelja, ki je idejo predstavil drugemu prijatelju, ki je imel podjetje. Podjetje je meni ponudilo izvajanje projekta, kar sem sprejel in dogovorili smo se za tretjinske deleže: idejni ustanovitelj, podjetje in jaz. Brez pogodb in dokumentov, ustni dogovor (brez moraliziranja prosim). Projekt je torej tekel v okviru podjetja, s katerim sem sodeloval še na drugih projetkih in kjer sem se pred leti tudi zaposlil. Projekt je skozi leta rasel in postal profitabilen, konec vsakega leta sem dobil izplačan tretjinski delež profita na projektu. Zdaj želim iz projekta izstopiti ampak smo seveda na različnih bregovih - schoolbook example kako se ne lotit projekta v glavnem.

V preteklih letih se je podjetje za izvajanje svojega dela (kamor deloma spada tudi izvajanje tega projekta) moralo zadolžiti. Ali bi po vašem mnenju projekt moral pokrivati/prispevati k vračilu tega dolga in če da v katerem primeru in v kakšnem obsegu?

Upam, da sem dovolj jasno opisal situacijo, z veseljem dodam še kako informacijo! Vnaprej hvala vsem za vaše poglede!
 

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost