Stran 1 od 1

Patentiranje v EU

Objavljeno: 14 Feb 2017, 00:23
Napisal/-a slananiki
Zdravo,

Imam idejo, ki bi se ob moji viziji razvila v vrednost več 100mio €. Rad bi jo zaščitil na EU uradu preden bi začel s kontaktiranjem podjetij, ki se s to industrijo že ukvarjajo. Vem, da je v tem primeru dobro najeti patentnega zastopnika, ki potem stvari pelje dalje. Stroški seveda vem da so ogromni. Vem pa tudi, da lahko že ob sami prijavi idejne zasnove začnem z iskanjem podjetja, ki bi stroške samega patenta naprej licenciralo. Rad bi se samo zaščitil, ker sem 99% prepričan, da bo izum zanimiv podjetju in ne bi rad na koncu ostal praznih rok.

Trenutno sem svojo idejo predstavil 3 ljudem s katerimi sem tudi podpisal overjen sporazum o molčečnosti in so vsi imeli samo široke oke in odprta usta, ker gre za zadevo, ki je doumljiva in razumljiva popolnoma vsaki osebi.

Zanima me ali veste mogoče kako se gibljejo cene le-teh in pa kako vedeti, kateri so zanesljivejši oz. boljši od drugih?

S temo sem že poskusil na drugih forumih, pa ni bilo odgovora katerega iščem..

Hvala za odgovor,

Lep pozdrav

Re: Patentiranje v EU

Objavljeno: 12 Mar 2019, 14:34
Napisal/-a balek123
Pozdravljen,

vse odgovore na tvoja vprašanja ti bo lahko podala gospa Meti Ketner (KETNER d.o.o.), ki je patentna zastopnica in s kateri se boš lahko dogovoril o tem, kaj se splača zaščitit in kaj ne. meni osebno že vrsto let pomaga pri tem in sem z njo zelo zadovoljen.
Če pa imaš kašno splošno vprašanje o zaščitah ti pa morda lahko na privat pomagam z izkušnjami zaščite svojih znamk.
LPM

Re: Patentiranje v EU

Objavljeno: 17 Mar 2019, 21:18
Napisal/-a novinec
ideje ne moreš zaščititi