Varnost pri delu

Zakoni, predpisi, pogodbe, pravni spori, registracija blagovne znamke, intelektualna lastnina, patenti.
TAMARA
Prispevkov: 1
Pridružen: 27 Maj 2019, 14:21

Varnost pri delu

OdgovorNapisal/-a TAMARA » 27 Maj 2019, 14:27

Pozdravljeni,

imam masažni salon (s.p.), v katerem delam sama, torej ne zaposlujem. Pri ZPV-ju sem opravila varnost pri delu, sedaj pa sem od njih dobila spet položnico, katere naziv je MEDICINSKE STROKOVNE PODLAGE ZA IZJAVO O VARNOSTI. Ker sem nova v poslovnih vodah, me zanima kaj naj bi to sploh pomenilo. Namreč, ne bi se rada prenaglila in po nepotrebnem plačevala nekaj, kar mogoče niti ne rabim.

Hvala za odgovor.

Tamara
 

mnovak
Rookie
Prispevkov: 7
Pridružen: 08 Maj 2019, 10:32
Kontakt:

Re: Varnost pri delu

OdgovorNapisal/-a mnovak » 27 Maj 2019, 20:14

Izdelava IZJAVE O VARNOSTI Z OCENO TVEGANJA je predpisana v 14. členu Zakona o varnosti in zdravju pri delu (Ur. list RS št. 56/99) in v Pravilniku o načinu izdelave izjave o varnosti z oceno tveganja (Ur. list RS št. 30/00) kot obveznost delodajalca.

Vsak delodajalec mora izdelati in sprejeti izjavo o varnosti v pisni obliki, s katero določi način in ukrepe za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu ter jo dopolnjevati ob vsaki novi nevarnosti in spremembi ravni tveganja.
Digitalna agencija Pakt - https://www.pakt.si/

TajnikB
Uradnik
Prispevkov: 88
Pridružen: 18 Dec 2017, 15:26

Re: Varnost pri delu

OdgovorNapisal/-a TajnikB » 26 Jun 2019, 17:45

Se pravi del 'izjave o varnosti z oceno tveganja' so tudi te strokovne podlage.
Za samozaposlenega sicer tečaj ni obvezen, zakaj se ga je opravilo? Samozaposleni lahko tveganja oceni sam (če ni tveganj, to napiše v izjavi). http://evem.gov.si/info/poslujem/varnos ... -pri-delu/
Sicer vam bo vsak strokovnjak za varnost pri delu že našel neko nevarnost in razloge za dodatne storitve, ki se jih seveda plača.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 1 gost