Stran 1 od 1

Varnost pri delu

Objavljeno: 27 Maj 2019, 14:27
Napisal/-a TAMARA
Pozdravljeni,

imam masažni salon (s.p.), v katerem delam sama, torej ne zaposlujem. Pri ZPV-ju sem opravila varnost pri delu, sedaj pa sem od njih dobila spet položnico, katere naziv je MEDICINSKE STROKOVNE PODLAGE ZA IZJAVO O VARNOSTI. Ker sem nova v poslovnih vodah, me zanima kaj naj bi to sploh pomenilo. Namreč, ne bi se rada prenaglila in po nepotrebnem plačevala nekaj, kar mogoče niti ne rabim.

Hvala za odgovor.

Tamara

Re: Varnost pri delu

Objavljeno: 27 Maj 2019, 20:14
Napisal/-a mnovak
Izdelava IZJAVE O VARNOSTI Z OCENO TVEGANJA je predpisana v 14. členu Zakona o varnosti in zdravju pri delu (Ur. list RS št. 56/99) in v Pravilniku o načinu izdelave izjave o varnosti z oceno tveganja (Ur. list RS št. 30/00) kot obveznost delodajalca.

Vsak delodajalec mora izdelati in sprejeti izjavo o varnosti v pisni obliki, s katero določi način in ukrepe za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu ter jo dopolnjevati ob vsaki novi nevarnosti in spremembi ravni tveganja.

Re: Varnost pri delu

Objavljeno: 26 Jun 2019, 17:45
Napisal/-a TajnikB
Se pravi del 'izjave o varnosti z oceno tveganja' so tudi te strokovne podlage.
Za samozaposlenega sicer tečaj ni obvezen, zakaj se ga je opravilo? Samozaposleni lahko tveganja oceni sam (če ni tveganj, to napiše v izjavi). http://evem.gov.si/info/poslujem/varnos ... -pri-delu/
Sicer vam bo vsak strokovnjak za varnost pri delu že našel neko nevarnost in razloge za dodatne storitve, ki se jih seveda plača.